5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Dayakçı koca hakim karşısında

Van’nın Saray İlçesi’nde geçen eylül ayında eşi 28 yaşındaki Sıdıka P.'yi dövüp kulağını kestiği iddiasıyla hakkında yaralama suçundan dava açılan 32 yaşındaki Faruk P., ilk duruşmada suçlamaları reddetti. Eşine şiddet uygulamadığını, sadece bir tokat attığını söyleyen Faruk P., bir çocuklarının kazada ölümünün ardından Sıdıka P.'nin sürekli kendine zarar verdiğini iddia etti.

Saray İlçesi’nde oturan Sıdıka P., iddialara göre 25 Eylül 2009 tarihinde Faruk P. tarafından dövülüp kulağı kesildi. Şiddet mağduru Sıdıka P., yakınları tarafından, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne götürülüp tedavi altına alındı. Kulağının bir bölümü kesilen, yüzünden ve kafasından aldığı darbeler sonucu yaralanan 9 yıllık evli 3 çocuk annesi 28 yaşındaki Sıdıka P., tedavisinin ardından Van Cumhuriyet Savcılığı tarafından koruma altına alındı.

Gözaltına alınan eşi Faruk P. de aynı gün çıkarıldığı savcılıkça serbest bırakıldı. Şiddete maruz kalan Sıdıka P. 2 ay koruma altında tutulduktan sonra Kurban Bayramı’ndan bir gün önce, Saray Savcılığı'nın verdiği karar üzerine tekrar eşinin yanına gönderildi.

“EŞİM KENDİ KENDİNE ŞİDDET UYGULADI”

Sıdıka P.’nin eşinin yanına verilmesi kadın derneklerinin büyük tepkisine neden olurken, Faruk P. hakkında açılan davanın ilk duruşması da bugün yapıldı. Saray Asliye Hukuk Mahkemesi’nde saat 09.30’da başlayan duruşmaya Faruk P., eşi Sıdıka P., 5 yaşındaki çocuğu Caner ve kadın dernekleri üyeleri katıldı.

Basın mensuplarının alınmadığı duruşma, mahkeme salonunda yapılan çalışmalardan dolayı mahkeme kaleminde yapıldı. Yaklaşık bir saat süren duruşmada ifade veren Faruk P., eşine şiddet uygulamadığını iddia etti.

Duruşmayı izleyen kadın derneği üyelerinin verdiği bilgiye göre, Faruk P. mahkeme heyetine, 1 Eylül 2009’da 3 yaşındaki kızları Seda’yı kazada kaybettiklerini ve bu nedenle de eşinin psikolojisinin bozuk olduğunu söyledi. Hakimin sorduğu “Eşine neden şiddet uyguladın?” sorusuna da Faruk P.’nin “Ben eşime hiç şiddet uygulamadım. Sadece bir tokat attım. Çocuğum öldüğü için eşim kendi kendine sürekli zarar veriyordu. Merdivenlerden düştü öyle oldu” diye cevap verdi.

Bunun üzerine hakim, Jandarmaya verdiği ilk ifadesinde şiddet uyguladığını kabul ettiğini ve şimdiki ifadesinin ise farklı olduğunu hatırlattı. Faruk P. de o zaman psikolojisinin bozuk olduğunu ileri sürdü.

BAŞINI SALLAYARAK YANIT VERDİ

Kadın dernekleri, iyi Türkçe bilmeyen Sıdıka P.'nin ise duruşmada, başını sallayarak soruları yanıtladığını belirtti. Sıdıka P., hakimin eşinin şiddet uygulayıp uygulamadığı sorusuna başını ‘hayır’ anlamında başını sallayarak yanıt verdi. Kocasıyla kendi isteğiyle mi gittiği sorusuna da bu kez başını ‘evet’ anlamında sallayarak yanıt verdi.

Duruşma, Sıdıka P.'nin vücudunda ve yüzündeki darbelerin kalıcı olup olmadığının belirlenmesi ve konuyla ilgili bilgilerin toplanması amacıyla 8 Nisan’a 2010’a ertelendi.

Faruk ve Sıdıka P. Saray Adliyesi’nden beraber çıktıklar. Gazetecilerin görüntü almalarını önlenmesi için adliye binasının arka kapısı kullanılırken, Faruk P. çıkışta da kadın derneği üyelerine, “Siz benim eşimi bu hale soktunuz” dedi. Bu arada orada bulunan bir kişinin Faruk ve Sıdıka P.’ye “Kol kola girin, hadi karının koluna gir” dediği duyuldu.

Sıdıka P.’nin ailesi ise kızlarına şiddet uygulayan Faruk P. için tekrar şikayet edeceklerini söyledi. Kadın derneği üyeleri de “Yarın bu kadın ölürse kim bunun hesabını verecek. Yapılan haksızlık. Verilen karar bizi üzdü” diye konuştu.

...
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2009 Perşembe 14:42:03
Güncelleme :3 Aralık 2009 Perşembe 14:45:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?