5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Dayaklı maçın rövanşı yapıldı

Van'ın Muradiye ilçesinde bir süre önce polisle öğrenciler arasında oynanan ve 'Kürtçe' pas istendiği için yaşanan tartışma sonucu öğrencilerin polisten dayak yemesi sonucu büyük tepkilere neden olan futbol maçının rövanşı yapıldı. İlçe Kaymakamı Ömer Sağlam'ın da yer aldığı öğrenciler takımı rakiplerini 10-2 yendi.


İlçedeki Göksarlar Halı Sahası'nda oynanan maçta İlçe Kaymakamı Ömer Sağlam öğrencilerle aynı takımda oynarken, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ümit Semerci, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Bilgili ve Askerlik Şube Başkanı Üsteğmen Savaş Özrecber ve komiser Lütfi Soyaslan da rakip takım yer aldı. Hayli çekişmeli geçen maçı 10-2 kazanan öğrencilere İlçe Kaymakamı Ömer Sağlam tarafından Van Gölü ve Van Kedisi armalı tişört hediye edildi. Maç sonunda bütün oyunculara baklava ile meyve suyu ikram edildi.


İlçe Kaymakamı Ömer Sağlam, öğrencilere bir maç sözleri olduğunu belirterek "Daha önce polislerle oynanan maç esnasında tatsız olaylar nedeniyle bir kırgınlık yaşanmıştı. Bizim amacımız tekrar bir dostluk maçı yaparak bu kırgınlığı ortadan kaldırmaktı. Öyle de oldu. Güzel bir maçla aradaki soğukluğun ortadan kalktığına inanıyorum. Umarım artık böyle tatsız olaylar yaşanmaz. Böyle bir maçta bizimle birlikte oynayan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 11:45:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?