6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Defterdar Öz'den VATSO'ya ziyaret

DEFTERDAR ÖZ'DEN VATSO'YA ZİYARET

Van Defterdarı Yücel Öz, Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu'nu ziyaret etti.

Defterdar Öz, beraberindeki Vergi Dairesi Müdürü Erkan Duman ile birlikte Zahir Kandaşoğlu ve VATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Naci Çakırgöz, Yönetim Kurulu üyeleri Mirza Nadiroğlu, Mustafa Kantarcıoğlu, İbrahim Sevimli, Mustafa Karaduman ve Hacı Tugay'la bir süre görüştü. Verginin ülkenin kalkınmasında önemli bir etken olduğunu belirten Zahir Kandaşoğlu, "Kamu hizmetlerinin vazgeçilmez en önemli kaynağı vergidir. Vergi, kalkınmanın temeli, en kutsal vatandaşlık görevidir. Vergi sadece kaynak değil, aynı zamanda gelir dağılımı, sermaye, yatırım, tasarruf ve fiyatlara da müdahale aracıdır. Zor şartlar altında ayakta durmaya çalışan Vanlı tüccar, sanayi ve esnafın ortağı olan Maliye Bakanlığı'nın alınan vergilerin adil dağıtımı noktasında üzerine düşeni yapacağı umudunu taşıyoruz. Daha çok kazanmak için bizlere yardım edilmesini bekliyoruz. Tüccarlarımız ticaret yapmak istiyor. Sınır ticaretindeki engeller kaldırılmalı. Daha çok kazanan tüccarımız daha çok vergi verecektir. Bizler geçmişte bu ülkede en çok vergi veren illerden biri durumundaydık. Aynı imkanlar tanınsın yine devletine en çok vergi veren il durumuna gelelim" ifadesini kullandı.

Van Defterdarı Yücel Öz de, kamuoyunda vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi, vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının kazandırılması ve kayıt dışının kayıt altına alınması amacıyla 1990 yılından bu yana kutlanan Vergi Haftası'nın bu yıl 21.'sini kutladıklarını kaydetti. Defterdar Öz, "Bilindiği üzere kamu harcamalarının en önemli finansman kaynağı vergilerdir. Anayasamızın 73. maddesinde; herkesin kamu giderlerini karşılamak üzere mali gücüne göre vergi ödemekle yükümlü olduğu belirtilmiştir. 2009-2011 yılı, bakanlığımızca kayıt dışı ekonomi ile mücadele yılı olarak ilan edilmiştir. Belirtilen temel hedefler doğrultusunda, verginin adil dağılımı ve tabana yayılması konusunda göreve başladığımız günden bu yana defterdarlık olarak çok yoğun bir şekilde çalışmaktayız" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Defterdar Öz, VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu'na günün önemine binaen çiçek vererek, kokart taktı.

DEFTERDAR ÖZ'DEN VATSO'YA ZİYARET
İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2010 Salı 18:14:05
Güncelleme :23 Şubat 2010 Salı 21:27:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?