6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

DEHAP'lı kadınlar Ankara yolunda

Bölge kadınların talep ve önerilerini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı ile Avrupa Birliği (AB) Türkiye Temsilciliği’ne iletmek için yola çıkan Demokratik Halk Partisi (DEHAP) Hakkari Kadın Kolları’na üye bir grup, Van’da bir basın açıklaması yaptı.

Hakkari’de bir minibüs ile Van’a gelen Hakkari DEHAP Kadın Kolları’na üye 4 kişi, DEHAP Van Kadın Kolları tarafındam Ordu Caddesi üzerinde bulunan Mavi Plaza İş Merkezi önünde çiçek ve sloganlarla karşılandılar.

Yaklaşık 50 kişilik kadın grubu tarafından karşılanan Hakkari grubunun adına bir konuşma yapan Evrim Yılmaz, DEHAP’lı kadınlar olarak, Türkiye’nin AB’ye girmesini önemsediklerini belirtti. Geliş amaçları hakkında bilgi veren Yılmaz, geldikleri Van ve bundan sonra gidecekleri Bitlis, Muş, Bingöl, Tunceli illerinde de bir temsilci alarak bölge kadınların talep ve önerilerini TBMM ve AB Türkiye Temsilciliği’ne ileteceklerini kaydetti.

Bölge kadınlarının talep ve isteklerini içeren bir dosyayı Yılmaz’a veren veren DEHAP Van Kadın Kolları Başkanı Semiran Varlı, Kürt kadınları olarak AB’yi önemsediklerini ve Türkiyelilik üst kimlikleri ile AB’ye girmek istediklerini belirtti. Yılmaz’a sunduğu dosyada yer alan ve 9’ar maddeden oluşan genel ve kadınlara yönelik talep ve istekleri okuyan Varlı, DEHAP Van Kadın Kolları olarak, Türkiye’nin, AB sürecini demokratikleşme konusunda büyük kazanımlarla geçmesini istediklerini belirtti.

Konuşmaların ardından, Van Kadın Kolları Üyesi Şefika Bilici’nin de katılımıyla grup, Bitlis’e gitmek üzere Van’da ayrıldı.

van
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2004 Salı 10:29:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?