5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Deli Çay korucuyu yuttu

Van'ın Erciş ilçesinde bir korucu, at sırtında yayla evine eşya taşırken köyün içinden geçen Deli Çay'ın azgın sularına düşüp kayboldu.


Edinilen bilgelere göre, ilçeye bağlı Kızılören köyünde ikamet eden ve 10 yıldır aynı köyde koruculuk yapan Vahdettin Kaya (43), karların yerden kalkmasıyla birlikte evini yaylaya taşımaya karar verdi. Köyünde köprü olmadığı için Deli Çay'ın üzerinden at sırtında eşya taşımaya karar veren Kaya, herhangi bir sorun yaşanmayan ilk seferin ardından, ikinci kez evinden eşya alarak akarsudan geçmeye çalıştı. Bu esnada bilinmeyen bir nedenle atıyla birlikte suya düşen Kaya'nın kaybolduğu, bindiği atın karaya çıkmasıyla anlaşıldı. Atın üzerinin ıslak olmasını göz önünde tutan köylüler, kendi imkanlarıyla korucuyu aramaya çalıştı. Ardından durum köy muhtarı tarafından Erciş İlçe Kaymakamlığı'na bildirildi. Bunun üzerine jandarma ile Van Sivil Savunma ve Arama Kurtarma ekipleri olay bölgesine yönlendirildi. Yapılan aramalar sonucu korucunun cesedine ulaşılamazken, çalışmaların 20 kilometre uzunluğundaki Deli Çay bölgesinde sürdüğü bildirildi.


Olayın ardından gözyaşı döken 11 nüfuslu Kaya ailesi babalarının cesedinin bir an önce bulunmasını isterken, köylüler ise Deli Çay'ın üzerine köprü yapılması gerektiğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 17:35:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?