3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Deliçay Köyü'nde kütüphane sevinci

Sakarya Üniversitesi Sapanca Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü tarafından Van'ın Erciş ilçesi Deliçay Köyü İlköğretim Okulu'na kütüphane kuruldu.

Okul önünde yapılan, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan açılış töreninde konuşan Erciş Kaymakam vekili Ömer Sağlam, Doğu-Batı kaynaşmasının önemine değindi. Birlik ve beraberliğe her zamankinden çok ihtiyaç duyulduğu bu günlerde yapılan hizmetin çok anlamlı olduğunu anlatan Sağlam, "Bugün burada bir okul kütüphanesi açılışı için bir aradayız. Eğitim öğretim ülkemiz için son derece önemli. Amacımız, çocuklarımıza iyi bir gelecek hazırlamaktır. Sakarya Üniversitesi'nin değerli yetkililerine, Sapanca Meslek Yüksek Okulu halkla ilişkiler öğretim görevlilerine öğretmen ve öğrencilerine ilçe halkı adına teşekkür ediyoruz. Bu anlamlı hizmetin diğer üniversite mensuplarına, sivil toplum örgütlerine de örnek olmasını diliyorum" dedi..

Sakarya Üniversitesi Sapanca Meslek Yüksek Okulu'ndan Yrd. Doç. Dr. Aydın Yılmazer de konuşmasında okumanın önemine değindi. Deliçay Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerine seslenen Yılmazer, "Sizlerin gözlerine baktığımda aynı ışığı, aynı isteği ve pırıltıyı görüyor bundan da gurur, mutluluk duyuyorum. Çünkü, sizleri çok seviyorum. Kardeşlerim inanıyorum ki, çok çalışıp her zor şartlara göğüs gerip, yarının öğretmenleri, doktorları, hemşireleri olacağınızdan eminim. İnsanlara faydalı olacaksınız. Anne ve babalarınızın hayır ve dualarını alacaksınız. Ama eğitim sabır gerektiren bir faaliyettir. Sevgili çocuklar, insanları sevin. Çünkü sevginin önüne hiç bir engel duramaz. Bakın, insan sevgisi beni ve genç kardeşlerimi üniversite talebelerini koşa, koşa buraya getirdi. Gerçekten de bundan mutluluk duyduk" şeklinde konuştu.

Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Bilik de, yapılan hizmetin hayırlı ve kutsal bir görev olduğunu belirterek, "Bugün sevgi ve kardeşlik köprüsünün bir ucunda Sapanca Gölü bir ucunda ise Van Gölü vardır. Bu hizmetten ötürü emeği geçenlere şükran borçluyuz."

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okunup, folklor gösterisinde bulunuldu. Daha sonra kütüphanenin açılış kurdelası, İlçe Kaymakam vekili Ömer Sağlam, Yrd. Doç. Dr. Aydın Yılmazer ile Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Bilik tarafından kesildi. Hizmete açılan okul kütüphanesinin 6 Bin YTL'ye mal olduğu ve 3 bin adet çeşitli türde kitap ve derginin bulunduğu kaydedildi.

.
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2008 Cuma 10:31:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
belkız dere IP: 85.98.240.xxx Tarih : 4.05.2008 16:50:50

bu kadar uğraşmış özge can aksüt arkadaşımız.bence maaşla ödüllendirilmeyi hak ediyor..yetkililere duyurulur.haksızmıyım arkadaşlar