2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Dengir Mir: Sözlerimin arkasındayım

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, belli bir kesimin psikolojik bir travma içinde olduğunu gördüğünü belirterek, "Okuduğum zaman köşe yazarlarının hezeyan içinde olduklarını gördüm. Çünkü benim söylemediğim lafları dahi bana mal ederek yazı yazma ihtiyacını hissettiklerini görünce, Allah selamet versin, inşallah bir an önce sağlıklarına kavuşurlar diye dua etmekten başka aklıma başka bir şey gelmiyor" dedi.


Van'ın Bahçesaray Belediyesi Başkanı Naci Orhan'ın davetlisi olarak Van'a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, AK Parti Van İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Fırat, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) mali denetimini yapan Anayasa Mahkemesi'nin, 4 ayrı hesapla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunması kararı ile ilgili bir açıklamasının olmayacağını belirtti. Mali konularda açıklığı kabul eden bir parti olduklarını kaydeden Fırat, bunun için de kendi internet sitelerinde devamlı aylık ve yıllık hesap cetvellerini yer aldığını hatırlattı. Fırat, yalnız AK Parti'lilerin değir her vatandaşın bunu inceleyebileceğini vurgulayarak, "Çünkü partiler halkın milletin malıdır. Zaten bu faaliyetlerimizi de vatandaşların teberrularının ötesinde daha çok Hazine'den aldığımız yardımlarla yapıyoruz. Hazine'den alınan yardım bu milletin vergilerinden toplanmış paralardır. Bundan vatandaşların haberi olması lazım. Doğudur, AK Parti'ye verilmiş bir paradır veya diğer bir partiye ama bunun hesabını biz millete verebilmek durumundayız. Biz millete bu hesabı verdiğimiz için de millet bu hesabımızı çok iyi kabul ediyor. Sınıf geçiriyor, notumuzu yükseltiyor. Allah bu milletten razı olsun. Benim diğerlerine de tavsiyem bu millete güvenmeleridir. Gidip birilerinin arkasında saklanarak, ara rejim arayışına girerek bir yere varmak mümkün değildir. Bu milletin efendiliğini kabul ettiğin zaman bu millet unutmaz seni" diye konuştu.


New York Times Gazetesi'ne yaptığı açıklamalarla ilgili de konuşan Fırat, "Ben genel tanı olarak devrimlerin o vasfını söylemiştim. Ama şimdi dönüp etrafa baktığımda hakikaten bir kesim büyük travma içindedir. Ama psikolojik travma içinde olduğunu gördüm. Benim söylediğim, o zaman ki sosyolojik bir travmaydı. Ama belli bir kesimin psikolojik bir travma içinde olduğunu gördüm. Okuduğum zaman bazı köşe yazarlarının hezeyan içinde olduklarını gördüm. Çünkü benim söylemediğim lafları dahi bana mal ederek yazı yazma ihtiyacını hissettiklerini görünce, Allah selamet versin, inşallah bir an önce sağlıklarına kavuşurlar diye dua etmekten başka aklıma başka bir şey gelmiyor" ifadelerini kullandı.


Bir gazetecinin "Fethullah Gülen'in Türkiye'ye gelişini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Fırat, "Tabi her vatandaş Türkiye'ye gelebilir. Tabi benim bildiğim Fethullah Gülen de Türkiye Cumhuriyeti devleti vatandaşı, ama bir şekilde hakkında dava açılmıştır. Bunu en son noktaya kadar yani, Yargıtay Genel Kurulu'na kadar götürdüler ve orada da beraat etmişler. Buna saygı duymak lazım. Bence herkesin de eline geçecek bir şey değildir...Tabi kendi memleketine gelecektir ve mutlu da olacaktır" dedi.

..
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2008 Cumartesi 08:33:00
Güncelleme :28 Haziran 2008 Cumartesi 08:39:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?