4
Mayıs
2024
Cumartesi
VAN

DEP'lilerden Van çıkarması

DEP eski Milletvekilleri Leyle Zana, Orhan Doğan, Hatip Dicle, Selim Sadak ve arkadaşlarının öncülüğünde oluşan Demokratik Toplum Hareketi (DHT) girişimi, yarın düzenleyecekleri 5. toplantı için Van’a geldi.

Bugün uçakla Van’a gelen DEP eski Milletvekilleri Leyle Zana, Orhan Doğan, Hatip Dicle, Selim Sadak ve arkadaşları, partinin Van İl Başkanlığı yöneticileri tarafından Ferit Melen Havaalanı’nda karşılandı. DEP’liler, ardından yarın halkla toplantı yapacakları otele geçerek istirahata çekildi. DEP’lilerin pazar günü de bazı sivil toplum örgüt temsilcileri ve parti yöneticilerin katılacağı bir toplantı daha yapacakları belirtildi.

Otelde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Halkın Emek Partisi (HEP) eski Genel Başkanı Feridun Yazar, basına geçmişte yansıdığı gibi 4 milletvekili arkadaşlarının, cezaevinden çıktıktan sonra Türkiye’de yeni siyasi bir yapılanma için başlattıkları Demokratik Toplum Hareketi (DHT) girişimin 5. toplantısı için Van’a geldiklerini söyledi.

Eski ve yeni genel başkanlar olarak Leyla Zana ve bu arkadaşlarının başlatmış oldukları hareketi desteklediklerini belirten Yazar, halkla ve aydınlarla buluşma toplantılarına devam edeceklerini kaydetti. Yazar, "Bu toplantıların 5.’sini Van’da düzenliyoruz. Halkla ve aydınlarla ayrı ayrı birer toplantı yaparak, bu yeni yapılanma ve mevcut siyasetle ilgili görüşler alacağız. Alacağımız bu görüşler doğrultusunda nasıl bir yol çizeceğimizi, nasıl bir siyaset izleyeceğimizi belirlemeye çalışacağız. DHT’nin koordinasyonunu ve çalışmaları 14 arkadaşımız yürütüyor. Bu kurul geçici bir kurul olup, şuan çalışmaları yürütmek üzere görevlendirilmişler. Yaptığımız toplantılardan sonra kendi aramızda bu toplantıların genel yapısıyla ilgili genel bir değerlendirme yapacağız. Bundan sonra neler yapmamız gerektiğini değerlendirip stratejileri çizeceğiz. Amacımız DTH’yi siyasi bir partiye dönüştürmektir. Kuracağımız parti ile Türkiye siyasetini, Kürt sorununu, Avrupa Birliği’ni (AB) ve Türkiye’nin bütün sorunlarını tarım, işsizlik, çevre ve yani aklınıza gelebilecek bütün sorunları kapsamaya çalışan bir siyasi parti oluşturmaya çalışıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2005 Cuma 17:26:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Meriç Büşra Nuran IP: 81.213.100.xxx Tarih : 26.02.2005 12:28:06
Bu yaptıkları gezilerin biz kürt ve türk halkına hiç bir faydası olduğuna bilakis BÖLÜCÜLÜĞE pirim verdiklerini düşünüyoruz!Van'da DEP'i istemiyoruz.Van' Diyarbakırla karıştırmasınlar biz barış ruhlu insanlarız.