3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Depoda bekleyen eserler sayılıyor

Van Kültür ve Turizm İl Müdürü Bilal Sönmez, Müze Müdürlüğü'nün depolarında bulunan yaklaşık 50 bin eserin yeniden sayıldığını belirtti.

Van Müzesi'nin yapılan onarım çalışmaları neticesinde bodrum katında bulunan depoların camlarının kapatıldığını hatırlatan Kültür ve Turizm İl Müdürü Bilal Sönmez, yer sıkıntısı yüzünden sergilenemediği için depolarda bekletilen yaklaşık 50 bin tarihi eserlerin oksitlenme ihtimaline karşı depoların yeniden düzenlendiğini ifade etti. Müze Müdürlüğü Başkanlığı'ndan oluşturulan ve kurumun arkeologlarının görev aldığı komisyon tarafından sayım yapıldığını anlatan Sönmez, sayımı tamamlanan eserlerin tekrar depolara yerleştirildiğini anlattı.

Depolardaki nem oranını düşürmek için ise cihaz almayı düşündüklerini belirten Sönmez, "Yaptığımız ilk görüşmeler neticesinde İKON Konseyi adındaki bir kuruluş bize bu cihazları hibe olarak verebileceklerini belirtti. Bu kuruluş ile görüşmelerimiz devam ediyor" dedi.

Cihazların temin edilmemesi durumunda ise yapılan bahçe düzenlemesinden dolayı toprak altında kaldığı için kapatılan camları tekrar açmayı düşündüklerini anlatan Sönmez, Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü teknik heyetince rapor hazırlamasını isteyeceklerini vurgulayarak, "Kapatılan camlar yerle aynı seviyede olduğu için yağışlı havalarda içeriye su girme ihtimali olduğu için kapatılmış. Ancak tekrar açılmasının mümkün olup olmayacağını tespiti için Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü teknik ekibinin bir rapor hazırlanmasını talep edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2008 Cuma 23:14:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?