1
Mayıs
2024
Çarşamba
VAN

Deprem konutları eylülde teslim

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Van ve Erciş'te en az 3 bin civarında konutun teslimine Ağustos ayının sonundan itibaren başlanacağını belirterek, ''Başbakanımızın program takvimine göre Eylül'ün ilk yarısında bu teslimatı yapacağız'' dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Van'a gelen Başbakan Yardımcısı Atalay, Ferit Melen Havaalanı'nda Vali Münir Karaloğlu, Van Milletvekilleri Burhan Kayatürk ve Fatih Çiftci ile öte yetkililerce karşılandı.

Depremden sonra Bostaniçi beldesinde TOKİ tarafından yapımına başlanan afet konutlarınca incelemelerde bulunan Atalay, örnek daireleri gezdi. Atalay, Van ve Erciş'te yapımı süren afet konutları hakkında TOKi, AFAD ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

Burada gazetecilere açıklama yapan Atalay, ziyareti kapsamında inşaatı ilk başlayan konutları görme imkanı bulduğunu ifade ederek, depremin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Kalıcı konutları Ağustos ayı sonunda itibaren teslim edeceğiz'' sözünü yerine getireceklerini bildirdi.
Temasları sırasında konutların büyük oranda bitirildiğini memnuniyetle gördüğünü dile getiren Atalay, şunları söyledi:

''Buradaki konutlar yapımı yüzde 89 gerçekleşmiş. Pırıl pırıl yeni bir mahalle burada doğmuş oluyor. Çevre yolları, okullarıyla Erek Dağı'nın dibinde Van'a kuş bakışı ve göle tepeden bakan güzel ve zemini sağlam bir yerde bu konutlarımız bitiyor. Van ve Erciş'te en az 3 bin civarında konut, ağustos ayının sonunda itibaren teslim etmeye hazır olacaktır. Başbakanımızın program takvimine göre Eylül'ün ilk yarısında bu teslimatı yapacağız. Bunun için kendisinden gün alacağız.'' 

AA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2012 Pazar 19:21:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?