6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Depremzedeler yararına kermes

VAN'DA HAİTİ VE ŞİLİ'DEKİ DEPREMZEDELER YARARINA KERMES

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Van Temsilciliği üyeleri, Haiti ve Şili'deki depremzedeler yararına kermes düzenlediler.

İHH İnsani Yardım Vakfı üyeleri tarafından organize edilen kermes Aydın Talay Yeraltı Çarşısı'nda düzenlendi. Dua okumasıyla başlayan kermesten kısa bir konuşma yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Van Temsilciliği Üyesi Avukat Gülden Sönmez, vakfın daha önce topladığı yardımların büyük bir bölümü Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşayan insanlara dağıttığını kaydetti. Şimdi ise Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşayan insanların evlerinde yaptıkları tatlı, pasta, yöresel yemekler ile el işi hediyelik eşyaları satarak Ortadoğu ülkelerinde yaşayan fakir insanlara gönderdiğini kaydetti.

Avukat Sönmez'in yaptığı konuşmanın ardından kermese katılan onlarca kadın, bir yanda evlerinde yaptıkları yiyecek ve hediyelik süs eşyalarını, bir yanda da getirdikleri unu hamur yaparak açtıkları gözlemeleri sattılar. Üç gün sürecek olan kermeste elde edilecek olan gelirin Haiti ve Şili'de yaşayan depremzedelere gönderileceği kaydedildi.

VAN'DA HAİTİ VE ŞİLİ'DEKİ DEPREMZEDELER YARARINA KERMES
VAN'DA HAİTİ VE ŞİLİ'DEKİ DEPREMZEDELER YARARINA KERMES
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2010 Perşembe 16:18:05
Güncelleme :4 Mart 2010 Perşembe 16:22:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?