1
Mayıs
2024
Çarşamba
VAN

Depremzedenin yüzü güldü

Van’da meydana gelen iki büyük depremin ardından Bostaniçi beldesinde tamamlanarak kuraları çekilen kalıcı konutların anahtarları sahiplerine teslim edildi.

Geçen yıl 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen depremlerden sonra Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı'na merkez ve Erciş'te yaptırılan 17 bin 471 konutun yapım çalışmaları devam ediyor. Van Valiliği'nce anahtar teslimatının yapılacağını duyan hak sahipleri Bostaniçi beldesine akın etti.

AFAD görevlileri tarafından doldurulan evraklar sonrası imza karşılığı anahtarlarını alan vatandaşlar, evlerinin kapılarını hayır dilekleriyle açtı. Daireleri gezen vatandaşlar, odaları gezerek pencerelerden şehir merkezini ve Van Gölü'nü kuş bakışı seyretti.

Babası ile anahtarını alarak dairesini gezen Fikri Keleş, depremde Karşıyaka Mahalle'deki evinin ağır hasar aldığı için yıkım kararı çıktığını söyledi. Deprem sonrası 8 nüfus ile 45 gün çadırda kaldığını ifade eden Keleş, ‘’Deprem sonrası 10 yaşındaki özürlü çocuğumla birlikte çadırda kaldık. Sarsıntılar çocuğun ve diğerlerinin psikolojisini bozdu. Bu nedenle ailemi alıp Yalova’ya gittim. Havalar ısınınca tekrar memleketimize geldik. Deprem konutları kısa sürede tamamlanarak hak sahiplerine dağıtılmaya başlandı. Ben de bugün gelip evimin anahtarını aldım. Allah emeği geçen herkesten razı olsun. Biz bir felaketten geçtik. Sağ salim kurtulduk. Evimin yıkım kararı çıktı. Burası olmasaydı şimdi yine çadırda kalacaktık. Bundan sonrada bu evlerde yaşayacağız. Daireler çok güzel. Tam istediğimiz gibi olmuş. En yakın zamanda taşınacağız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2012 Salı 15:37:05
Güncelleme :19 Eylül 2012 Çarşamba 13:51:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?