5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Derece yapan öğrenciler tanıtıldı

Van Özel Serhat Lisesi ve Çağlayan FEM Dershanesi Van Şubesi açıklanan Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) sonuçlarına göre dereceye giren öğrencilerini basına tanıttı.


Pazar günü açıklanan ÖSS sonuçlarından sonra Van'daki dereceler netleşti. Özel Serhat Liseleri ve Çağlayan FEM Dershanesi Van Şubesi düzenlediği bir toplantı ile basına tanıttı.

Özel Serhat Lisesi'nde düzenlenen basın açıklamasında bir konuşma yapan Serhat Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hayrettin Kaya, 24 ayrı puan türünde öğrencilerinin 9 il birinciliği, 9 il ikinciliği ve 7 il üçüncülüğünü elde ettiğini kaydetti. İlk binde 10 öğrencilerinin yer aldığını ifade eden Kaya, bu başarısının uzunluklu bir maraton, okul, dershane, öğrenci ve velilerinin ortak gayretiyle elde edildiğini söyledi.


ÖSS'yi kazanmak kadar doğru tercih yapmanın da önemli olduğunun altını çizen Kaya, tercih işlemlerinde öğrencilerin yetenek ve kişiliklerinin göz önünde bulundurulması gerektiğini vurguladı. Tercihte anne, baba ve çevrenin baskısından ziyade öğrencinin fıtrat ve isteklerinin göz önünde bulundurulması gerektiğini anımsatan Kaya, tercihte üniversite ve meslek dalının da önemli olduğunu belirtti. Kaya, "Özel Serhat Lisesi olarak öğrencilerimiz tamamına yakını dershane olarak Çağlayan FEM Dershanesi'ni tercih ediyor. Bu bizim açımızdan bir avantaj. Dershane yönetimiyle birlikte öğrencilerimizi ortak kontrol ediyoruz. Denemelerin kritiğini birlikte yapıyoruz. Öğrencinin takibini ortak yapıyoruz. Bu da öğrencilerimizin başarılı olmasında önemli bir etken olduğunu düşünüyoruz" dedi.


Çağlayan FEM Dershanesi Müdür Yardımcısı Ensar Çolak ise Van'da 20 yılda 20 şampiyonluk elde ettiklerini anlattı. Bu yıl 28 ayrı puan türünde14 il birinciliği çıkardıklarını anlatan Çolak, "İlk 3'te 37, ilk 5'te ise 37 öğrencimiz bulunuyor. Türkiye'de ilk bine 28 öğrencimiz girmeyi başardı. 20 yılda 20 şampiyonluk çıkarmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Kazanmak kadar doğru tercih yapmak önemlidir. Bu dönemde gerek dershanemiz öğrencilerine gerek dışarıda dershanemize gelecek tüm öğrencilere tercih konusunda öğretmenlerimizle danışmanlık hizmeti vermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.


Serhat Lisesi Müdürü Hayrettin Kaya, öğrencilerin sınav stresinden sonra tercih işlemlerinin başlayacağı güne kadar tatile çıktıklarını ve bu yüzden dereceye giren öğrencilerinden sadece 2 kişinin Van'da olduğunu söyledi.


Sayısal-2 puan türünde Van ikincisi olan Özel Serhat Lisesi ve Çağlayan FEM Dershanesi öğrencisi Gürol Aydoğan, başarısının okul ve dershanenin uyumlu çalışmasına borçlu olduğunu söyledi. Üzerinde emeği olanlara teşekkür eden Aydoğan, hukuk fakültesi tercih edeceğini kaydetti.
EA-2 puan türünde il ikincisi olan Damla Saydan ise çok çalışma yerine düzenli ve planlı bir çalışmayla bu başarıyı elde ettiğini vurguladı. Saydan, kendisinin de hukuk fakültesini tercih edeceğini söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2009 Çarşamba 13:30:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?