3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Dereceye girenlere ödülleri verildi

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) bünyesinde faaliyet gösteren Avrupa Birliği (AB) Van Bilgi Bürosu ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği 'AB Öykü Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere düzenlenen bir törenle ödülleri verildi. 

VATSO Tuşba Salonu'nda düzenlenen ödül törenine VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, Şube Müdürü Nesim Alkan ile öğrenci ve öğretmenler katıldı. Törende bir konuşma yapan VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kandaşoğlu, VATSO olarak 3 yıldan beri ciddi çalışmalar yaptıklarını belirtti. Toplumun her kesimi ile işbirliği yapmakta olduklarını belirten Kandaşoğlu, bu çalışmalar çerçevesinde güzel projelere imza attıklarını kaydetti. 

Milli Eğitim Müdürü Yıldız ise Türkiye'nin AB ile iç içe yaşadığını belirterek, "AB hakkında ne kadar bilgi sahibi olursak, AB'ye o kadar başı dik gireceğiz" dedi.
AB Van Bilgi Bürosu Koordinatörü Kerem Oruç büro ve yarışma hakkında kısa bir sunum yaptıktan sonra 20 eser arasında finale kalan 3 eserin sahibine Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu ve Milli Eğitim Şube Müdürü Nesim Alkan kupa ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tavsiye edilen 100 temel eserden oluşan ödüllerini verdi. 

2008 Avrupa Kültürlerarası Diyalog yılı çerçevesinde yapılan öykü yarışması AB Bilgi Bürosu'nun bulunduğu 13 ildeki 9. ve 10. sınıf öğrencileri arasında eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. İki aşamadan oluşan öykü yarışmasının 18 Kasım'da Ankara'da yapılacak olan ulusal aşamasında yarışmaya 13 ilden katılan eserlerden finale kalanların incelenmesinin ardından ülke çapında ilk 3'e giren eser sahiplerinin Brüksel ve Paris gezisine katılmaya hak kazanacağı belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 18:34:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?