4
Mayıs
2024
Cumartesi
VAN

Dereler temizlenmeye başlandı

Van Belediyesi, Vangölü'ne akan derelerin temizlenmesi için ekipleri seferber ederken, halkı temizlik konusunda bilgilendirmek amacıyla da ayrı bir ekip oluşturuldu.

Van Belediye Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu'nda yapılan açıklamada, Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafında başlatılan dere temizleme çalışmasının 10'ar kişilik iki grup tarafından dönüşümlü olarak yapıldığı belirtildi. Akköprü, Kirman, Kurubaş derelerinden her gün tonlarca katı atık maddesinin toplandığı belirtilen açıklamada, "Dere kenarında oturan vatandaşlar çöplerini dere yatağına atıyorlar. Böyle olunca da dere suyu çöpleri Vangölü'ne sürüklüyor. Vatandaşların çöplerini dere yatağına atmamaları konusunda duyarlı davranmaları halinde işlerimizde kolaylaşacak. Onun için dere kenarında oturan vatandaşların bu konuda daha duyarlı olmasını bekliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Hava şartları müsait olduğu sürece çalışmaların devam edeceği kaydedilen açıklamada, "Yaşanan olumsuzluğun giderilmesi için halkımızın temizlik konusunda duyarlı olmasını sağlamak amacıyla sürekli diyalog kurarak temizliğin önemi anlatılacak. Bunun için ayrı bir ekip halka hem broşür dağıtacak hem de birebir görüşerek temizliğin önemini anlatacak" denildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2005 Perşembe 07:24:08
Güncelleme :1 Eylül 2005 Perşembe 12:04:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?