7
Mayıs
2024
Salı
VAN

DESİDEF 9. Başkanlar Kurulu sona erdi

DESİDEF 9. BAŞKANLAR KURULU SONA ERDİ

Van Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (VASİAD) ev sahipliğinde yapılan Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF) 9.Başkanlar Kurulu toplantısı sona erdi.

Büyük Urartu Oteli'nde yapılan son bölümünde, DASİDEF'in üyesi olduğu Türkiye Sanayiciler ve İşadamları Konfederasyonu (TUSKON) faaliyet sunumu yapıldı. Daha sonra bir konuşma yapan DASİDEF Başkanı Mustafa Yıldız, bölge derneklerinin, kamu, yerel yönetim, sivil toplum kuruluşu ve özel sektör arasındaki işbirliğini geliştirerek ve kaynakların etkin kullanımını sağlayacağını söyledi. Derneklerinin yerel kalkınmayı hızlandıracağı ve bölgelerarası gelişmişlik farkının azaltılmasına önemli ölçüde katkı sağlayacağını ifade eden Yıldız, DASİDEF'in bölge ekonomisinin lokomotifi olacağını belirtti.

DASİDEF olarak Doğu Anadolu Bölgesi'nin 13 il ve 3 ilçesinde sanayici ve işadamı dernekleriyle birlikte faaliyet gösterdiklerini ifade eden başkan Yıldız, "Derneklerimiz 15 ve federasyonumuz ise 4 yıldan beri bu coğrafyada faaliyet göstermekte, dolayısıyla bölgenin kalkınması için önemli bir bilgi birikimi, tecrübe ve insan kaynağına sahibiz. Bu birikimimizle, bölgemizin kalkınması için üzerimize düşeni yapmaya hazırız" dedi.

Toplantının kapanış törenine katılan Van Valisi Münir Karaloğlu ise toplantıyı Van'da düzenleyen DASİDEF'e teşekkür etti. Bölgenin kalkınması için bütün sivil toplum kuruluşlarının üzerine düşeni yapması gerektiğine vurgulayan Vali Karaloğlu, Doğu Anadolu Bölgesi'nin çok ciddi potansiyelin olduğunu ve özellikle tarım, hayvancılık ve turizm alanında yatırım yapılması gerektiğini belirtti. Van'ın yatırıma açık bir il olduğunu kaydeden Vali Karaloğlu, "Van'da Kış turizminin çok önem arz ediyor. Bu kapsamda Abalı Kayak Tesisleri'nin yakında açılışını yapacağız" dedi.

İran ile yapılan sınır ticaretine de değinen Vali Karaloğlu, iş adamlarına Van'a yatırım yapma çağrısında bulundu.

ASİDEF'e üye derneklerden Van Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (VASİAD) Başkanı Ali Çiçeksay, Erzurum Genç İşadamları Derneği (ERGİAD) Başkanı Hasan Özdemir, Erzincan Genç İşadamları Derneği Başkanı (EGİAD) Mehmet Şiracı, Ağrı Genç İşadamları Derneği (AGİAD) Başkanı Mehmet Akbaş, Iğdır Aktif işadamları Derneği (AKTİSAD) Başkanı Dursun Kaya, Hakkari Genç İşadamları Derneği (HAKİAD) Başkanı Hüseyin Biçer, Kars Sanayici ve İşadamları Derneği (KARSİAD) Başkanı Murat Dereci, Erciş Sanayici ve işadamları Derneği (ERSİAD) Başkanı Önder Beyazdaş, Pasinler İşadamları Derneği (PASİAD) Başkanı Metehan Coşkun, Oltu Genç İşadamları Derneği (OLGİAD) Başkanı İsmail Erdem ve Genel Sekreterler katıldığı toplantı, DASİDEF Başkanı Mustafa Yıldız'ın Vali Karaloğlu'na plaket takdimi ile sona erdi.

DESİDEF 9. BAŞKANLAR KURULU SONA ERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2010 Pazartesi 11:26:05
Güncelleme :18 Ocak 2010 Pazartesi 20:08:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?