6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Destekleme primleri ödeniyor

HUBUBAT DESTEKLEME PRİMLERİNİN ÖDENMESİ

Van Ziraat Odası Yönetim kurulu Başkanı Lütfü Özgökçe, üretilen buğday, arpa, çavdar, yulaf ve çeltik için üreticilere yapılan desteklenme priminin ödenmesine başlandığını belirtti.

Bakanlar Kurulu'nun 15 Mayıs 2006 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Resmi Gazete'de yayımlanan kararıyla, yapılan destekleme priminin ödenmesine başlandı. Ödenecek olan ürünlerin buğday, arpa, çavdar, yulaf ve çeltik olarak belirlendiğini belirten Van Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Özgökçe, prim ödemeleri üreticilere satış belgesinin ibrazı koşuluyla yapılacağını kaydetti.

Prim miktarları ve başvuru süresinin ise Tarımsal Destekleme ve Yönlendirme Kurulu tarafından belirleneceğini dile getiren Özgökçe, destekleme primi ödemeleri için gerekli finansman, bütçeden karşılanacağını söyledi. Özgökçe, "Destekleme priminden, Çiftçi Kayıt Sistemi'nde (ÇKS) özlük, ürün, arazi bilgileri kayıtlı olan gerçek ve tüzel kişiler yararlanacak. Başvuranlara prim ödemesinin kontrolünde ÇKS'deki bilgileri dikkate alınacak. Prim ödemelerine esas arazi büyüklüğü, başvuru sahibinin ÇKS'de kayıtlı arazisinin büyüklüğünü aşamayacak. Prim ödemeleri için başvurular ilgili Tarım Kredi Kooperatifine yapılacak. Başvuruda bulunanlardan bu kooperatiflere ortaklık şartı aranmayacak. Ödemeler, yapılan başvuru tarihi dikkate alınarak hazırlanacak takvim dahilinde yapılacağından çiftçilerinin başvurularının biran önce yapmalarından fayda olacağını kaydetti" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2010 Salı 14:09:02
Güncelleme :14 Eylül 2010 Salı 16:31:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?