5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Devlet desteği ile işveren oldular

Van Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Proje İzleme ve Değerlendirme Birimi tarafından desteklenen ve kişinin iş sahibi olduğu dikim evi atölyesi, Vali Yardımcısı Halil Berk tarafından hizmete açıldı.


İş hayatına atılmak istediği halde yeterli sermayesi olmayan vatandaşların desteklenmesi amacıyla sağlanan kaynak ekonomik kalkınmaya ve istihdama katkı sağlıyor. Daha önce terzi olarak çalışırken aldıkları 20 bin TL kredi ile tekstil atölyesi açan Hasan Parim ve Yakup Oral, kendi geçimlerinden yanı sıra yanlarında 6 eleman çalıştırarak işveren oldular. Van Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı Proje İzleme ve Değerlendirme Birimi'nden sorumlu Vali Yardımcısı Halil Berk, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Senar Sarıtaş ve esnaflarla birlikte Etap Moda Evi adı verilen atölyenin açılış törenine katıldı. Açılış öncesi bir konuşma yapan Vali Yardımcı Halil Berk, amaçlarının insanları iş sahibi yapmak olduğunu belirtti. Çeşitli meslek erbabı olan ve iş kurmak isteyen vatandaşlara kapılarının her zaman açık olduğunu sürekli söylediklerini belirten Berk "İş kurmak isteyen vatandaşlarımıza, kişi başına 15 bin TL değerinde gerekli malzeme ayıp veriyoruz. Amacımız iş kurmak isteyen vatandaşlarımızın açtığı iş yerinin vergiye tabi tutup normal bir esnaf gibi çalışmasıdır. İnsanlarımızı iş sahi yapıp işsizliği azaltmak istiyoruz" dedi.


Konuşmasının ardında açılış kurdelesine kesen Halil Berk atölyeyi gezerek sahiplerinden bilgi aldı. Van Yardımcısı Halil Berk'e teşekkür eden iş yeri sahiplerinden Hasan Parim, "Sizlerin desteği olmasaydı bizler bu tezgahı açamazdık. Sizlerin sayesinde hem bizler hem de yanımızda çalıştırdığımız 6 kişi ekmek sahi oldu.Şu anda 6 dikiş makinesiyle başladık fakat daha sonra geliştirmeyi düşünüyoruz" diyerek çok teşekkür etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 23:06:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?