2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Devlet hastanelerine iyileştirme

Van Sağlık İl Müdürlüğü bünyesinde kurulan 'Kalite Uygulamaları Paylaşım Platformu' tarafından düzenlenen seminerde, yataklı tedavi hizmeti veren devlet hastaneleri bir yıl içinde yaptıkları iyileştirme çalışmaları anlatıldı.

Sağlık Bakanlığı'nın 2003 yılında hayata geçirdiği 'Sağlıkta Dönüşüm Projesi' çerçevesinde düzenlenen seminer ,Edremit ilçesinde bulunan Merit Şahmaran Oteli'nde yapıldı. Seminere Sağlık İl Müdür Vekili Dr. Ahmet Kırgın, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Necdet Ahmet Turhan ve yataklı tedavi hizmeti veren hastanelerin idarecileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Dr. Ahmet Kırgın, Sağlık Bakanlığı'nın projedeki hedefin, tüm sağlık sektöründeki iyileştirme çalışmalarının inceliklerini uygulama alanlarında hayata geçirmek olduğunu belirtti. Son yıllarda kamu hastanelerinde de işleyişin kalitesinde ve hızında artış sağlandığını kaydeden Dr. Kırgın, çalışmalar çerçevesinde yataklı tedavi kurumlarında kalite yönetimi konusunda adımlar atıldığını belirtti.

Van'da tüm devlet hastanelerinin kalite yolculuğuna start verildiğini anlatan Sağlık İl Müdür Vekili Dr. Ahmet Kırgın "Bugün burada kalite çalışma sürecinde yapılmış olan aktiviteleri ve iyileştirmeleri paylaşmak için toplandık. Müdürlük olarak amacımız tüm sağlık kuruluşlarımızın kalite yolculuğunda gerekli yönetim organizasyonunu sağlamak, özendirmek, yönlendirmek ve desteklemektir" dedi.

Daha sonra Sağlık Müdür Yardımcısı Necdet Ahmet Turhan, kalite yönetimi ve aşamaları hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Gün boyu devam edecek paylaşım seminerinde, yataklı tedavi hizmeti veren Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları, İpekyolu Devlet, Van Eğitim ve Araştırma, Yüksek İhtisas ile Özalp, Muradiye, Çatak, ve Erciş ilçe devlet hastaneleri yöneticilerinin, kalite uygulamaları ile ilgili birer sunum yapacakları kaydedildi.

.
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 15:49:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?