5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Devlet Hastanesi'nde seminer

Van'ın Erciş İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından sürdürülen 'Turkuaz' projesi kapsamında hazırlanan maddi bağımlılığı ile etkin mücadele semineri, bu defa da Erciş Devlet Hastanesi personeline verildi.


Daha önce öğretmenler, bilgisayar kursiyerleri ve imamlara verilen seminerde, yaklaşık 100 hastane personeline Erciş İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlisi Başkomiser Tümer Yılmaz tarafından Madde Bağımlılığı, Madde Kullanımı, Bağımlılık Yapan Maddeler, Bağımlık Süreci, Bağımlı Olmayanların Kazandıkları, Bağımlılık Yapan Maddelere Temas Yaşı, Sigara Ve Alkolün Zararları, Alkolün Trafik Kazalarına Olumsuz Etkileri, Tedavi Merkezleri, Bağımlı Olmayanların Kazandıkları gibi konularda bilgiler verildi. Madde bağımlılığı ile mücadelede toplumu oluşturan her bireye görevler düştüğünün, madde bağımlılığı ile mücadelenin yolunun ise eğitimden geçtiği bir kez daha hatırlatıldı.

Toplumda madde bağımlılığı ile mücadele konusunda birçok kişinin iyi niyet çerçevesinde bir şeyler yapmak istediği ancak yapılan çalışmaların uzman olmayan kişiler tarafından yapıldığı takdirde özendirici olarak yapılacağı bunun ise fayda yerine zarara neden olabileceğinin de altı çizildi.

Özellikle de kulaktan dolma bilgilerle madde bağımlılığı ile mücadele konusunda eğitim yapılmaması istendi. Konferans sonunda dinleyicilerin madde bağımlılığı konusunda sorduğu sorular da cevaplandırıldı, Turkuaz projesi kapsamında hazırlanan kitap ayıraçları, cep takvimleri, el broşürleri ve afişler dağıtıldı.

İha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2009 Cumartesi 17:57:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?