5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Devlet Tiyatrosu iddialı geliyor

Geçen sezon iddialı oyunları ile dikkat çeken Van Devlet Tiyatrosu (VDT) 1 Ekim 2009 tarihinde 'Kaynanam Nasıl Kudurdu' oyunu ile perde diyecek.

Konu ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyen 'Kaynanam Nasıl Kudurdu' oyunu yönetmeni Serap Sağlar, Van'da tiyatroya olan yoğun ilginin kendisini mutlu ettiğini belirtti. Oyun hakkında basın mensuplarına bilgi veren Sağlar, Hüseyin Rahmi Gürpınar tarafından yazılan eserin tiyatroya Ayşegül Çelik Şahin tarafından uyarlandığını kaydetti.

Oyunun elli yaşlarında dul kalmış olan kaynanayı çocuklarının evlendirmek isteyişleri konusu üzerine kurulu olduğunu anlatan Yönetmen Serap Sağlar, "Ancak kaynana genç birisiyle evlenmek ister. Hikayemiz bu. Oyunda Özlem Gür, Mustafa Şen, Özgür Öztürk, İpek Gezener, Sedat Şenoğlu, Eda Aydınlı, Deniz Keyf, Caner Kadir Gezener, Mustafa Çolak, Murat Altan ve Edip Kamacı rol alacak" şeklinde konuştu.

Van Devlet tiyatrosu Müdürü Sedat Şenoğlu'nun da hazır bulunduğu basın toplantısında Serap Sağlar, son olarak tüm Van halkını oyunu izlemeye beklediklerini ifade etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2009 Cuma 23:01:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?