6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Devlet Tiyatrosu'ndan yeni oyun

VAN DEVLET TİYATROSU'NDAN YENİ OYUN

Van Devlet Tiyatrosu (VDT) tarafından hazırlanan ve 2 kişinin oynayacağı 'Kader Kısmet Oyunu' adlı yeni oyunda 40 kişilik teknik ekip görev alacak.

Van Devlet Tiyatrosu, sahnelediği 4 oyunun ardından prömiyerinin 14 Ocak 2010 yapılacakları 'Kader Kısmet Oyunu'nun tanıtımını yaptı. Açıklamalarda bulunan VDT Müdürü Sedat Şenoğlu, 'Kader Kısmet Oyunu'nun toplumda kadın erkek ilişkilerini anlattığını söyledi. Şenoğlu, "Oyunumuz toplumun kadına bakış açısını, evlilik, boşanma gibi konuları anlatıyor. Çeşitli tiplemelerle ve konuları komedi unsuru ile işledik. Teknik ekibinde yaklaşık 40 kişi görev aldı. Müzikal bir üslupla seyirciye aktaracağımız yeni oyunumuza tüm tiyatro severleri bekliyoruz" dedi.

9. Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği'ne de değinen Sedat Şenoğlu, söz konusu şenliğe başvuruların başladığını belirtti. Şenoğlu, 23 Nisan 2010 tarihinde başlayacak şenliğe katılmak isteyen ilköğretim ve liselerin 15 Şubat 2010 tarihine kadar müdürlüklerine başvurabileceklerini söyledi.

Van Devlet Tiyatrosu Müdür Yardımcısı Murat Tangal ise, kurumun diğer faaliyetleri hakkında kısaca bilgi verdi. Devlet tiyatrolarında ilk defa geçen yıl Ankara Devlet Tiyatrosu ile hayata geçirdikleri ortak oyun projelerinin bu sene de devam edeceğini söyleyen Tangal, "Ortak oyun projemizi bu yıl İzmir Devlet Tiyatrosu ile hayata geçiriyoruz. Van ve İzmir Devlet Tiyatrosu sanatçılarımız birlikte sahne alacak. Oyunu belirleme aşamasından sonra provalara önümüzdeki günlerde başlayacağız" dedi.

Umur Bugay'ın yazıp, Sedat Şenoğlu'nun yönettiği 'Kader Kısmet Oyunu'nda Süleyman Atanısev ile Özlem Başkaya Yaman'ın rol alacağı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 16:16:05
Güncelleme :12 Ocak 2010 Salı 16:19:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?