7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Dika, OHB'yi gezdi

DİKA OHB'Yİ GEZDİ

Bir dizi gezi ve incelemede bulunmak üzere Van'a gelen Dicle Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu üyeleri, VOTAŞ'a ait Organize Hayvancılık Bölgesi'ni (OHB) gezdiler.

Sabah saatlerinde Van Ticaret Borsası (VATBO) tarafından verilen kahvaltıya katılan Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdullah Erin ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, ardından Van-Erciş karayolu üzerinde bulunan VOTAŞ'a ait OHB'ye geçti. Burada VATBO Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Irak'tan bilgi alan grup, OHB'de kurulan sisteme hayran kaldılar. OHB'yi gezdikten sonra bir açıklama yapan Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdullah Erin, 2 gün süren gezileri hakkında bilgiler verdi. Van'daki kalkınma ajansı ile fikir alışverişinde bulunmak ve ildeki işletmeleri yerinde görebilmek için kente geldiklerini belirten Erin, gösterdiği misafirperverlikten dolayı VATBO ve DAKA yetkililerine teşekkür etti.

VATBO Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Irak ise, konuklarına OHB'yi gezdirdiklerini belirterek, mümkün oldukça deneyimlerini aktarmaya çalıştıklarını anlattı. Bu tür projelerin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaygınlaşmasını umduklarını anlatan Irak, "Eğer bu tür işletmeler kurulursa ülkemizdeki hayvancılık sorunlarının tamamı çözülür. 40 yıl önce izlenen yanlış politikalar yüzünden bugün hayvancılıkta dibe vurduk, İthalatçı bir duruma düştük. Fakat bu tür çalışmalar ile yeniden hayvancılığın canlanacağını düşünüyorum. Eğer Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bu tür işletmeler kurulursa 1980'lerden önce olduğu gibi yine ihracatçı bir ülke haline geleceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından konuklarına İskele sahilini de gezdiren VATBO Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Irak, daha sonra beraberindekilerle İş Geliştirme Merkezi'ne (İŞGEM) geçti. Burada İŞGEM Müdür Mahmut Gedik tarafından karşılanan grup, işletmeleri gezerek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Grup, VATBO tarafından verilen öğle yemeğinin ardından Bitlis'in Ahlat ilçesine geçti.

DİKA OHB'Yİ GEZDİ
DİKA OHB'Yİ GEZDİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2010 Cumartesi 19:12:05
Güncelleme :7 Ağustos 2010 Cumartesi 21:16:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?