2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Dikkat çekici 3 madde

23 gündem maddesiyle oturumlarını aralıksız sürdüren Van Belediye Meclisi'nin toplantılarında özellikle 3 önerge dikkat çekici. Aylardır gazetemizin üzerinde durduğu Seyit Fehim Arvasi Mahallesi'nde bulunan ve fuhuş dahil, tiner ve baliy kullananların mekanı haline gelen Rus Pazarı'nın yıkılması, İstasyon Mahallesi'nde yeni yaptırılan yeşil alana Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in adının verilmesi ve halk ekmeğin nerelerde dağıtılacağı konusu büyük dikkat çekti.



3 gün önce başlayan Van Belediyesi Eylül ayı meclis oturumları aralıksız sürüyor. 23 gündem maddesiyle 3 gün önce başlayan meclis oturumlarında 3 konu ilgi uyandırdı. Aylardır gazetemizin üzerinde durduğu Seyit Fehim Arvasi Mahallesi'nde bulunan ve kötü amaçlarla kullanıldığı için halkın da büyük tepkisini çeken Rus Pazarı'nın yıkılması, İstasyon Mahallesi'nde yeni yaptırılan yeşil alana Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in verilmesi ve halk ekmeğin nerelerde dağıtılacağı konusu pür dikkat takip edildi.
Gazetemizin ortaya çıkardığı Seyit Fehim Arvasi Mahallesi'nde bulunan Rus Pazarı kötü amaçlıların mekanı haline gelmişti. SHP Belediye Meclis Üyesi Zozan Özgökçe'nin Rus Pazarı'nın kapatılmasına yönelik önerisi üzerine meclis gündemine alınan önerge, kabul edilerek Encümene havale edildi.



BAKAN'IN İSMİ PARKA VERİLİYOR



Diğer ilgi çekici önerge ise İstasyon Mahallesi'nde yeni açılan yeşil alana Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in adının verilmesi oldu. AKP'li belediye meclis üyelerinin ortak önerisi olan önerge, mecliste oy çokluğuyla kabul edildi. AKP'li Belediye Meclis Üyelerinin verdiği önergede İstasyon Mahallesi'nde'ki yeşil alana Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in unvanıyla birlikte adının da verilmesi talep edildi. Ancak Doçent olan Hüseyin Çelik'in unvanının Profesör olarak önergeye yazılması dikkat çekiciydi. AKP'li meclis üyelerinin önergesi tartışılırken DTP'li ve SHP'li meclis üyeleri tarafından tepkiyle karşılandıysa da yapılan oylama sonrasında İstasyon Mahallesi'nde ki yeşil alana, Hüseyin Çelik Parkı adı verildi.



HALK EKMEK FABRİKASI YOK, DAĞITIM KARARI ALINDI



Meclis oturumlarında bir diğer ilgi çekici gündem maddesi ise halk ekmeğin hangi büfelerde ve nerelerde dağıtılacağına ilişkin önergeydi. Yoğun tartışmaların ardından halk ekmeğin 25 büfede dağıtımına karar verilerek encümene havale edildi. Buraya kadar her şey olağan, ancak dağıtımı karara bağlanan halk ekmeği üretecek olan bir ekmek fabrikası yok. Belediyeye ait halk ekmek fabrikası olmadığı halde, halk ekmeğin nerelerde dağıtılacağı kararı alındı.

prestij
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 11:42:26
Güncelleme :5 Eylül 2008 Cuma 11:46:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?