6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Dilencilere göz açtırılmıyor

VAN'DA DİLENCİ OPERASYONU

Van Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayının gelmesiyle artış gösteren dilencilere yönelik operasyon düzenledi.

Cami ve fırınların önünde dilenirken zabıtayı görerek kaçmaya çalışan dilenciler ise güçlükle minibüslere bindirildiler.

 Yaklaşık 3 saat süren operasyonda 3'ü Malatya nüfusuna kayıtlı toplam 8 dilenci yakaladı. Dilenciler daha sonra Belediye Zabıta Müdürlüğü binasına getirilerek üst aramasından geçirildiler. Yapılan aramalarda dilencilerin üzerlerinde 150 TY'ye yakın para çıkarken, 5326 Kabahatler Yasası'nın 33. Maddesi gereğince her bir dilenciye 52 YTL idari para cezasının kesildiği belirtildi.

Van Belediye Zabıta Müdürü A. Vahap Kıpçak, Ramazan ayının gelmesiyle ilde dilencilerde artış yaşadığın söyledi. Bunun üzerine belli aralıklar bunla yönelik çalışma yaptıklarını ifade eden Kıpçak, "Son yaptığımız çalışmalarda aralarında Malatya nüfusuna kayıtlı olan dilencileri gördük. Denetimlerimiz sadece dilenci üzerine değil. Ramazan ayının gelmesiyle gıda üretim yerlerine önem vererek bunları sık sık denetliyoruz. Çalışmalarımız özellikle Ramazan ayında aralıksız devam edecek" dedi.

VAN'DA DİLENCİ OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2010 Cuma 11:43:04
Güncelleme :20 Ağustos 2010 Cuma 13:48:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?