2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Din görevlileri kan bağışında bulundu

Van İl Müftüsü Osman Artan başkanlığındaki din görevlileri Kızılay'a kan bağışında bulundular.


Ulu Camii'nde düzenlenen kan kampanyasına Van'daki din görevlileri büyük ilgi gösterdiler. Halkı, kan bağışına teşvik etmek amacıyla Van Müftülüğü personeli kan bağışında bulundular. Kampanyaya sabahın erken saatlerinden itibaren katılım başlarken, din görevlilerinin yanı sıra bir grup vatandaş da kan vermek için kuyruğa girdi.

İlk olarak Van Müftüsü Osman Artan'dan Van Kan Merkezi Doktoru Nisa Şahintürk nezaretinde görevli hemşirelerce kan alınırken, sırada bekleyen ve ellerindeki formları dolduran diğer görevlilerden de gerekli ünitelerde kan alındı. Her din görevlisinden birer ünite kan alınırken, bağışçılara Kızılay görevlileri tarafından meşrubat ve kek dağıtıldı. Kendilerinin kan vermesi durumunda halkında kan bağışında bulunacağını dile getiren din görevlileri, son derece mutlu olduklarını kaydettiler.


Düzenlenen kampanya ile ilgili açıklamalarda bulunan Van Müftüsü Osman Artan, Kızılay'ın deprem gibi olası olaylarda halka kan yardımında bulunan bir kuruluş olduğunu belirtti. Kızılay'ın bu yardımları yaparken kan stoklarının da yeterli olması gerektiğini ifade eden Artan, halka da örnek olması amacıyla tüm personelleri ile kan bağışında bulunduklarını kaydetti. Böyle bir çalışma içerisinde yer almalarının halkın kan vermesinde büyük rol oynayacağını anlatan Artan, camilerde kan verilmesi gerektiği konusunda vaazlarda bulunulacağını da vurguladı. Artan, kanın her zaman herkese lazım olacağını bu yüzden Kızılay'a kan verilmesi gerektiğini söyledi.


Van Kan Merkezi Doktoru Nisa Şahintürk ise kan bağışı kampanyasına gösterilen ilginin hayli iyi olduğunu ifade ederek, din görevlilerinin böyle bir etkinlik içerisine girmelerinde toplum üzerinde büyük etki uyandıracağını kaydetti.

İha
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 13:39:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?