5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Diş hekimliği fakültesi gelişiyor

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ HIZLA GELİŞİYOR

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürcan Eskitaşçıoğlu, bir yıllık sürede 25 bin hastaya tedavi hizmeti verdiklerini ve 20 olan ünit sayısını ise 45'e çıkaracaklarını söyledi.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürcan Eskitaşçıoğlu, geçen sene şubat ayında diş tedavi hizmetlerine başladıklarını hatırlatarak, kurulalı 2 yılı doldurmamasına rağmen fakültelerinde eğitim hizmetleri olarak birinci sınıflarda 32 öğrenci ile eğitime başladıklarını belirtti. Çok modern laboratuarlarda diş hekimliği eğitimini en üst seviyelerde vererek diş hekimleri yetiştireceklerini ifade eden Prof. Dr. Gürcan Eskitaşçıoğlu, "Van'da 5 yıl sonra mezun olmuş

hekimlerimizi tüm ülkemize yaymayı amaç edindik. Bunun dışında uluslararası ve ulusal kongrelerde fakültemizi akademik personelimiz başarıyla temsil etmekte. Geçen yıl valimizi ziyaret ettiğimizde 2 milyon liranın yurtdışına diş tedavisi için gittiğini sohbet ortamında gayri resmi olarak söylemişti. Geçen mart ayından buyana 1,5 milyon lirayı fakültemiz geri kazandırdı. Dolayısıyla ülkemiz bu parayı geri kazandı. Tedavi hizmetlerinde fakültemiz 7 ana bilim dalında başarı ile verilmektedir. Elimdeki

kayıtlarda bu yıl 25 bin hastaya bakılmış. Bu çok büyük bir başarıdır. Sayın rektörümüzün ve üniversitedeki bütün birimlerin bize göstermiş oldukları anlayış için teşekkür ediyoruz. Bu bölgenin ihtiyacı olan Erzurum, Diyarbakır, İran ve batıya doğru gittiğimizde de Kayseri'ye kadar fakülte olmayışı büyük bir eksiklikti. Fakültemiz sadece Van'da değil Hakkari, Bitlis, Ağrı ve Muş bölgesinde tedavi hizmetlerini başarı ile vermektedir" dedi.

Akademik kadro olarak 20 öğretim üyesi ve 24 araştırma görevlisi olmak üzere yardımcı personellerle birlikte 70-80 arasında bir personel sayısı ile hizmetlere devam ettiklerini kaydeden Prof. Dr. Eskitaşçıoğlu, "Şubat ayının ikinci haftasında 20 olan ünit kapasitemiz sayın rektörümüzün desteği ile 45'e çıkıyor. Çok daha büyük, çok daha kapasiteli kliniklerle hasta sırasını azaltarak tedavi hizmetlerinde kapasitemizi iki katına çıkartırız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2011 Perşembe 17:49:05
Güncelleme :20 Ocak 2011 Perşembe 18:09:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?