7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Doğa yürüyüşleri başladı

VAN'DA DOĞA YÜRÜYÜŞLERİ BAŞLADI

Van Valiliği'nin başlatmış olduğu doğa yürüyüşlerinin ilki Gevaş ilçesi sınırlarında bulunan İhtiyar Şahaplar Dağları'nın 2 bin 600 metrelik zirvesine yapılan tırmanışla gerçekleştirildi.

Valilik ve Patika Doğa Sporları Kulübü'nün işbirliği ile düzenlenen tırmanışa çoğunluğu üniversite öğrencilerinin oluşturduğu yaklaşık 100 kişi katıldı. 2 bin 600 metrelik tırmanış, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Öğretim görevlileri Fatih Eriş ile Mustafa Bingöl rehberliğinde gerçekleşti.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan YYÜ Öğretim Görevlisi ve aynı zamanda Türkiye Dağcılık Federasyonu İl Temsilcisi olan Fatih Eriş, amaçlarının dağları faal biçimde kullanmak olduğunu söyledi. Eriş, doğa yürüyüşlerinin sağlıklı birey olma konusunda da büyük faydalarının olduğunu belirterek, "Doğa, bir kere temiz hava demek. Özellikle dağ tırmanışlarının bu anlamda büyük faydaları var. Dağ havası, su şırıltıları, kuş sesleri insanı ruhen ve bedenen dinlendirir. Sağlıklı kalmak isteyen herkesi bu yürüyüşlere katılmaya davet ediyorum" dedi.

Rehber dağcılardan YYÜ Öğretim Görevlisi Mustafa Bingöl ise, doğa yürüyüşlerinin kentin turistik tanıtımına büyük katkı sağlayacağını belirtti. Bu sayede doğal güzellikleri ile bilinen Van'ın, doğa turizminde atağa geçeceğini ifade eden Bingöl, "Bu yürüyüşler insanları hem şehir kirliliği ve gürültüsünden uzaklaştıracak hem de katılımcıları ruhen ve bedenen dinlendirecek. Yeni nesillerin daha sağlıklı yetişmesine vesile olacak bu etkinliklere halkımızın daha yakından ilgilenmesini bekliyoruz" diye konuştu.

VAN'DA DOĞA YÜRÜYÜŞLERİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2010 Çarşamba 11:17:05
Güncelleme :5 Mayıs 2010 Çarşamba 13:44:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?