6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Doğa yürüyüşleri sürüyor

VAN'DA DOĞA YÜRÜYÜŞLERİ SÜRÜYOR

Van Valiliği bünyesinde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ve Patika Doğa Spor Kulübü işbirliğiyle gerçekleştirilen doğa yürüyüşleri devam ediyor.

İlk olarak "İhtiyar Şahap" sıradağı tırmanışı ile başlayan doğa yürüyüşleri, bu kez 2 bin 300 metrelik Göründü tepesine yapılan tırmanışla devam etti. Çoğunluğunu üniversite öğrencilerinin oluşturduğu doğa yürüyüşüne Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Sancar, bir grup memur, 112 UMKE Ekibi çalışanı yaklaşık 60 kişi katıldı. Yürüyüş, YYÜ Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Öğretim Görevlileri Fatih Eriş ile Mustafa Bingöl rehberliğinde gerçekleşti.

Doğa yürüyüşü ile ilgili açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Sancar, amaçlarının doğa yürüyüşlerini yaygınlaştırmak olduğunu söyledi. Sancar, doğa yürüyüşlerinin dünyada önemli bir spor turizmi olarak sürekli geliştiğini belirterek, "Biz Van olarak çok güzel bir doğa ve önemli dağlara sahibiz. Bunun gerekli tanıtımını yapar, pazarlayabilirsek çok sayıda doğaseveri buraya çekebiliriz" dedi.

YYÜ Öğretim Görevlisi ve aynı zamanda Dağcılık Federasyonu İl Temsilcisi olan Fatih Eriş ise bu yürüyüşte 15 kilometre yol kat ettiklerini söyledi. Yolları üzerinde önemli tarihi eserleri görme şansı da bulduklarını dile getiren Eriş, "Ayanıs kalesi, İrini kilisesi bunlardan sadece birkaçı. Hem temiz hava soluyoruz, hem de tarihin tadını çıkarıyoruz" diye konuştu.

VAN'DA DOĞA YÜRÜYÜŞLERİ SÜRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2010 Perşembe 12:48:04
Güncelleme :13 Mayıs 2010 Perşembe 13:08:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?