2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Doğal ürünlere talep hergün artıyor

Van'da vatandaşların aktarlara olan talepleri her geçen gün artarken, doktorların bile bazı hastalarını bitkisel ilaçlara yönlendirdiği bildiriliyor.

Bahçıvan Mahallesi'nde aktarlık yapan Haşim Aşkan, vatandaşların artık bilinçli olarak bitkisel ürünleri tükettiklerini söyledi. İnsanların tıbbi ilaçları yaptığı yan etkilerden dolayı kullanmak istemediğini aktaran Aşkan, "Doğal ürünlerin yararı dokunmasa bile en azından zararı olmaz" dedi.

Kış mevsimiyle birlikte işlerinin de hız kazandığını kaydeden Haşim Aşkan, kendilerine en çok soğuk algınlığı kabızlık, bel fıtığı, böbrek taşı, bronşit, astım, karaciğer ve eklem rahatsızlıkları çeken hastaların geldiğini belirtti. Aşkan, "Şuan en fazla kuşburnu, ıhlamur, zencefil, havlıcan ve tarçın gibi ürünlerimiz rağbet görüyor" diye konuştu.
Fiyatlarında talep doğrultusunda arttığını söyleyen Aşkan, ıhlamurun kilosunun 50 YTL, tarçının 10, zencefil ile havlıcanın 15 ve kuşburnunun 4 YTL'den satıldığını ifade etti. İnsanların artık bilinçlendiğini belirten Aşkan "Eskiden halkımız doğal ürünlere kocakarı ilacı derler ve kullanmazlardı. Ancak şimdi herkes bu ürünlerin çok faydalı olduğunu anladı. Artık insanlar doğal ürünleri gönül rahatlığıyla kullanıyor. Doktorlar bile bazı hastalarını bitkisel ilaçlara yönlendiriyor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 17:41:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?