5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Doğalgaz abone sayısı artıyor

VAN'DA DOĞALGAZ ABONE SAYISI BİNE ULAŞTI

Van Doğalgaz Anonim Şirketi (VANDAŞ) İşletme Müdürü Taylan Ağca, şuana kadar bin abone sayısına ulaştıklarını belirterek, vatandaşların doğalgaz konusunda gerçeği yansıtmayan bazı dedikodular yüzünden tedirgin davrandığını söyledi.

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan VANDAŞ İşletme Müdürü Taylan Ağca, şimdiye kadar 70 kilometre polietilen, 17 kilometre de çelik hat döşediklerini 2009 yılı çalışmalarının sona erdiğini ifade etti.

Vatandaşlara doğalgazın pahalı olduğu ve ısıtmadığı gibi şeylerin söylendiğini ifade eden Ağca "Vatandaşlarımız doğalgaz konusunda gerçeği yansıtmayan bazı dedikodular yüzünden tedirgin davranıyor. Vatandaşlara doğal gazın daha pahalıya mal olduğun söyleniyor. Ancak bu söylenenler yanlış. Doğalgaz ekonomik olduğu kadar çevreye de zarar vermiyor. Ayrıca ısı konusuna gelince dünyanın en soğuk ülkelerinden biri olan Rusya'da bile doğalgaz kullanılıyor. Ayrıca ülkenin en soğuk şehirlerinden olan Erzurum'da da 35 bin abone var. Isıtma işi tamamen tesisattan kaynaklanıyor. Eğer iyi bir tesisat ve kaliteli malzeme ile halledilirse bu iş hem ısıdan hem de ekonomiden büyük kar sağlanacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2009 Cuma 16:00:01
Güncelleme :20 Kasım 2009 Cuma 16:07:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?