5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Doğalgaz kaçağı korkuttu

Van'da doğalgaz hattı kazısı yapan iş makinesinin, aynı yerden geçen başka bir doğalgaz borusunu patlatması sonucu çevreye yayılan gaz, hastane önünde olması sebebe ile korkulu anların yaşanmasına neden oldu.

Kazım Karabekir Caddesi üzerinde bulunan yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi önünde doğalgaz boru hattı kazısı yapan iş makinesi, geçen yıl karşı yönden bölgeye kadar döşenen ve içinde gaz bulunan 12 inçlik çelik boruyu patlattı. Çelik boruda meydana gelen küçük bir delikten sızan gaz çevreye bir anda koku sarmaya başladı. Bunun üzerine polis ve itfaiye ekiplerine haber verilerek cadde araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Van Doğalgaz A.Ş. (VANDAŞ) yetkilileri şehre gaz veren tüm vanaları kapatırken, çevrede önlemler artırıldı. VANDAŞ görevlileri hastane bahçesinde ve içerisinde gaz ölçümü yaptı. Bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri olası bir yangın ihtimaline karşı hazır bekletildi. Bu sırada hastaneden yapılan anonsta, içine gaz sızıntısının önlenmesi için tüm camların kapatılması uyarısı yapıldı. Hastane güvenlik elemanları ile diğer görevliler gaz kaçağından zehirlenmemek için maske kullandıkları görüldü. Çevreden geçen vatandaşlar gaz kaçağına karşı kendini korumak için ağız ve burnunu kapatmaya çalıştılar.

VANDAŞ Doğalgaz Teknik Denetim Sorumlusu Semra Çalvan, sorunun doğalgaz hattı kazısı yapan iş makinesinin daha önce bölgeye kadar çekilen 12 inçlik çelik boruda küçük bir delik oluşturmasından kaynaklandığını söyledi. Çalvan, oluşan deliğin çok küçük ve borunun 3,5 kilometrelik olması sebebiyle akışın yavaş olduğunu dile getirerek, "Sızıntıyı hızlandırmak için daha ileride başka bir vana ile tahliye ediyoruz. Gaz kaçağı sebebiyle gerekli tüm önlemler alındı. Tüm vanalar kapatıldı. Şehrin gazı kesildi. Borudaki gazın tamamını tahliye olmasını bekliyoruz" dedi.

Bu arada, sızıntının olduğu bölgedeki bir binanın 4. katında bulunan ve nefes darlığı çeken Bayram Yavuzcan isimli şahıs, aşağı inemeyince imdadına itfaiye ekipleri yetişti. Binanın arka penceresine uzatılan yangın merdiveni ile indirilen Yavuzcan, itfaiye ekiplerine teşekkür ederek arkadaşları ile birlikte olay yerinden ayrıldı. Ekipler, yaklaşık 2.5 saatlik bir çalışmanın ardından patlayan boruyu onarırken sızan gazın maliyetinin 50 ya da 60 bin TL olduğu öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2009 Perşembe 17:26:00
Güncelleme :8 Ekim 2009 Perşembe 18:35:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?