4
Mayıs
2024
Cumartesi
VAN

Doğalgaz şoku!

Devlet Planlama Teşkilatı’nın (DPT) İran’dan Van’a gelecek doğalgaz altyapı projesini 2005 yılı yatırım programına almaması, sanayicilerin tepkisine sebep oldu.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (VATSO) Zahir Kandaşoğlu, DPT’de öğrendikleri gayri resmi bilgilere göre, Van doğalgaz projesinin 2005 yılı yatırım programında olmadığını açıkladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 28 Mart yerel seçimleri öncesinde Van’da yaptığı mitingde 2005 yılında sanayi kesiminin doğalgaza kavuşacağı sözü vermesine karşın yine konunun bürokratik engellere takıldığını belirten Kandaşoğlu, sorunun konuyu takip etmeyen milletvekillerinden kaynaklandığını iddia etti.

Daha önce Van milletvekillerinin doğalgaz altyapı proje çalışmalarının başlayacağı sözünün de bu durumda havada kaldığını kaydeden Kandaşoğlu, "Doğalgaz bizim ilimiz için çok önemli. Ekim ayında başlayan kış mevsimi Nisan ayına kadar şiddetli bir şekilde devam ediyor. Van’da yaşanan enerji sıkıntısı sebebiyle yatırımcı gelmiyor. Bizler tüm umudumuzu doğalgaza bağlamıştık. Maalesef yine hayal kırıklığına uğradık" dedi.

Başbakan Erdoğan’ın iyi niyetli olduğunu ve bölge için çaba sarf ettiğini de vurgulayan Kandaşoğlu, "Ancak yine konu bürokratik ambargoya takıldı. Van halkına doğalgaz için söz veren milletvekillerimiz mutlaka doğal gaz projesini 2005 yılı yatırım programına almaları ve gerekli olan ödenekleri çıkarmaları

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2005 Çarşamba 14:07:19
Güncelleme :12 Mart 2005 Cumartesi 20:56:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Nedim Şahin IP: 81.213.98.xxx Tarih : 12.03.2005 14:15:05
İlimiz sanayiisi ve gelişmesi bakımından son derece önemli bir yer tutan " doğalgaz getirme projesi " nin biz Van halkı olarak biran önce hayata geçirilmesini arzu ediyorduk.Ama gayri resmi kaynaklardan edindiğimiz haberlere göre DPT nin 20005 gündeminde böyle bir proje yok bu gerçekten hayal kırıklığına uğrattı bizi.Bir taraftan doğu'nun kötü talihini yenmesini ve batıya olan göçün önlenmesi bakımından diğer taraftan daoğalgazın gelmesinin ekonomik girdilerinin halka yansıyacağından çok büyük umutlar beslediğimizin altını çizerek belirtmek isteriz.Üstelik doğalgaz kaynağının adeta burnumuzun dibinde olan İran'dan getirilmemesi sözkonusu olunca aklımıza acaba ilimizde kömür sektörünün etkili olup bunu engelleyeci girişimlerdemi bulunduğu sorusudur.Sizden beklentimiz bu projenin ilimizin anasorunlarına yeterince ilgili olmadıkları hissine kapıldığımız milletvekillerimizin bilinçlendirilerek konunun tekrar gözden geçirilmesi ve yukarda saymaya çalıştığımız sebeplerin gözönünde bulundurulmasıdır.Saygılar...