5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Doğalgaz'a rağbet artmıyor

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, doğalgazın Van için önemli kazanç olduğunu belirterek "Halkımızın, yıllardır ilimize getirilmesi için mücadelesini verdiğimiz doğalgaza rağbet etmesi gerekir" dedi.


VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Van Doğalgaz A.Ş. İşletme Müdürü Osman Tuna ve Bölge Koordinatörü Rıza Aktepe ile görüştü. VATSO da gerçekleşen görüşmede, doğalgazın kullanıma ve Van için faydaları konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Kandaşoğlu, Van'a doğalgaz getirilmesi için yıllardır mücadele verdiklerini belirterek "Hükümetimizin de katkılarıyla bugün ilimiz doğalgaza kavuşmuştur. Yıllardır enerji sorunu yaşayan ilimiz bu vesile ile büyük bir sorunu çözmüş olacaktır. Özellikle sanayi alanında KOBİ'lerimiz için çok büyük bir kolaylık olacaktır. Kış mevsimin yoğun yaşandığı ilimizde doğalgaz kullanımı çok önemli bir katkı sunacaktır" ifadesini kullandı.
Van Doğalgaz A.Ş. İşletme Müdürü Osman Tuna ise, Van'ın öncelikli bir konumda olduğunu belirterek "Büyük yatırımlarla Van'a doğalgaz getirdik. Şimdi halkımızın kullanımını bekliyoruz. Doğalgaz kullanılan illerde sanayi ve ekonomi büyük bir kazanç sağlamıştır. Özellikle KOBİ'lerin kullanımı açısından çok ekonomik ve sürekli olması üretim açısından da faydalıdır. Ancak henüz Vanlılardan bu konuda gerekli ilgiyi göremedik, doğalgaza ilgi oldukça azdır. Vanlılardan Doğalgaza rağbet etmesini bekliyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 13:24:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?