3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Doğalgazda 1000 kişi istihdam edilecek

Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün, Doğalgaz Dağıtım Anonim Şirketi'nin Bölge Koordinatörü Rıza Aktepe ve Van Doğalgaz İşletme Müdürü Gürkan Belğutay ile bir araya gelerek bir süre görüştü.


Başkan Yenigün, makamında kabul ettiği Aktepe ve Belğutay ile doğalgazın dağıtım planını görüştü. Yenigün, doğalgazın Van için hayati önem taşıdığını belirterek, "Modern ve çağdaş bir kent için gereksinim olan doğalgazın bu yıl içinde şehrin büyük bir kısmına verilmesiyle yepyeni bir hizmetle daha tanışmış olacağız. Van bu hizmetin gelmesiyle birlikte ekonomik ve sosyal alanda da yeni atılımlarla tanışacaktır. Van Belediyesi olarak yetkililerle doğalgaz ile ilgili projeler üzerine çalıştık. Geçiş güzergahlarını belirledik.

Dağıtım şirketi ile ayrıca kazı onarımlarının kendileri tarafından yapılmasını kararlaştırdık. Böylece belediyemize bir külfet yüklenmeyecektir. Bu hizmetin Van'a hayırlı olmasını diliyorum" dedi.


Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Bölge Koordinatörü Rıza Aktepe ise, nisan ayından itibaren hatların çekilmesine başlanacağını ve eylül ayında kente gazın verileceğini söyledi. Aktepe, "Doğalgaz belediyenin yüzde 10 ortaklığı ile yapılıyor. 25 teknik personelle çalışacağız. Ayrıca bu sektörde yaklaşık bin kişi istihdam edilecektir. Tüm şehrin hatları 5 yıl içerisinde tamamlanacaktır. Ayrıca firmamız 30 yılık işletme ve yapım hizmetini üstlenmiş durumdadır" şeklinde konuştu

iha
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2008 Cuma 01:05:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kadir kara IP: 88.254.200.xxx Tarih : 25.02.2008 23:50:25

doğalgazın vana gelmesi çok güzel bu iş üzerindeki istihdam edilecek kişilerin hangi branlardan seçileceği ne zaman belli olacak. veya kpss ilemi yerleştirme yapılacak..