6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Doğu'da bahar keyfi

Yurdun büyük bölümü Ramazan Bayramı’nı kapalı ve yağışlı havada geçirirken, Van, Muş, Bitlis ve Hakkari’de yazdan kalma günler yaşanıyor. Vatandaşlar, bayram öncesi yağışların hakim olduğu bölgede, bayramın ilk 2 günü güneşli ve sıcak havanın keyfini çıkardı.

Çocuk parkları dolup taşarken, Van Gölü Sahili’ne akın eden vatandaşlar, tekne turlarına katıldılar, fayton gezintileri yaptılar.

Hava sıcaklığının 15 dereceye kadar yükseldiği Van’da, Ramazan ayından çıkan vatandaşlar kahvehanalerin önlerine konulan oturaklarda sıcak havanın keyfi ile çaylarını yudumlarken, bazı aileler ise çocuklarını parklara götürüp eğlendiler.

Geçen yıl Ramazan Bayramı’nda kar yağdığını hatırlatan vatandaşlar, bu yıl güzel bir bayram yaşadıklarını, umutlarının, 3. günün de ilk 2 gün gibi güzel geçmesi olduğunu anlattılar. Televizyon haberlerinden batı illerinin yağışlarla boğuştuğunu öğrendiklerini söyleyen vatandaşlar, yaşadıkları güneşli ve sıcak günlerden dolayı mutlu olduklarını belirttiler.

Van Gölü Sahil bandında çocukları ile gezen, banklarda oturup güneşleşen vatandaşlar, fayton gezileri yaparken, bazı vatandaşlar ise tekne turlarına katıldılar.

van
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2004 Salı 10:26:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?