2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Doğu'da bilim adamları yetişiyor

Van Bilim Sanat Merkezi'nde (BİLSEM) eğitilen özel ve üstün yetenekli çocuklar bilim yolunda emin adamlarla ilerliyor.

Yetenekli çocukların eğitimleri amacıyla Van'da kurulan BİLSEM Doğu'nun umudu olurken, gelecek adına ise ümit vaat ediyor. Kurulduğu 2004 yılından itibaren çeşitli alanlarda faaliyet gösteren BİLSEM ilk mezunlarını da vermeye hazırlanıyor. Bir çok öğrenci bilim adına projeler üretirken, bu çalışmaların sergileneceği belirtiliyor. Konu ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Van Bilim Sanat Merkezi Eğitim Yöneticisi Lütfü Aydın, 94 öğrencilerinin bulunduğunu söyledi. İki farklı grubun örgün sistem çerçevesinde eğitim gördüğünü ifade eden Aydın, öğrencilere üstün ve özel yeteneklerini geliştirmeleri, bilimsel düşünmelerini sağlayıcı programların uygulandığını kaydetti. Aydın, "Çocuklarımızın hangi alana ilgilerinin olduğunu tespit ettikten sonra onlara farklı programlar çerçevesinde eğitimler veriyoruz. Burada eğitim gören çocuklarımızın hepsi üstün ve özel yetenekli. Bu değerlerin kaybolup yok olmaması için çaba sarf ediyoruz" dedi.

Bir çok insanın Bilim Sanat Merkezi'ni dershane olarak görmesinden duydukları rahatsızlığı da dile getiren Aydın, "Bizler burada üstün ve özel yetenekli çocukların bu değerlerini ön plana çıkarmak ve onları ülkeye yararlı birer değer haline getirmek için kurulmuş bir birimiz. Bu yetenekli çocukların belirlenmesi için okul yöneticilerimize ve öğretmenlerimize yönelik toplantılar yaptık. Ama ona rağmen pek bir ilgi gösterilmiyor" ifadelerini kullandı.

BİLSEM'lerin değerinin bilinmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Lütfü Aydın, şöyle konuştu;

"Milli Eğitim Bakanımız (MEB) Hüseyin Çelik'ten önce Türkiye genelinde 13 olan bu merkezler şuan 40'ı geçmiştir. Bu gibi yerler ülkemiz adına önemlidir. Yetenekli çocuklarımıza devlet geçmiş yıllarda sahip çıkmadığı için dış ülkeler tarafından tespit edilerek götürülüyordu. Ama artık devlet sahip çıkıyor. Ülkenin geleceği ve gelişmiş ülkeler düzeyine gelmemizin bu çocuklar sayesinde olacağını biliyor. Bundan dolayı herkes BİLSEM'lere gereken önemi vermelidir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2008 Çarşamba 13:20:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?