5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Doğu'nun değişen yüzü

DOĞU'NUN DEĞİŞEN YÜZÜ

Van Belediyesi'ne ait eski Balıkçılar çarşısının yerine kurulan Hanımlar çarşısında 5 bin TL ile işyeri açan Fatma Balkan, eşinin gölgesinde kalmak istemediğini belirterek "Artık 'Kadın evde oturur' döneminin bitmesi gerekiyor" dedi.

Defterdarlık binasının arkasında, önceki belediye başkanı tarafından bayanlara tahsis edilen çarşı içerisinde bulunan 32 dükkanda el emeği, göz nuru ürettikleri eşyaları satan hanımlar aile bütçesine katkıda bulunuyorlar. Küçük iş yerlerinde ekmeklerini kazanmaya çalışan bayanların büyük bir bölümü Van Valiliği'nin Mikro Kredi Destek Projesi ile hayallerini gerçekleştirme imkanı bulmuş. Hanımlar Çarşısı'nda hazır ev yemeklerinden tuhafiyeye, oyuncaktan hediyelik süs eşyasına kadar her şeyi bulmak mümkün.

Çatak ilçesinden 13 yıl önce göçle Van'ın Akköprü Mahallesi'ne geldiklerini ve kirada kaldıklarını belirten 10 çocuk annesi 45 yaşındaki Fatma Balkan, eşinin çalışmasına rağmen kendi ekmeğini kazanmak için iş yeri açtığını kaydetti. Artık 'Kadın evde oturur' döneminin bitmesi gerektiğini de kaydeden Balkan, tüketici olmak istemediğini belirtti. Borç almaktan korktuğu için Mikro Kredi Projesi'ne başvurmadığını da dile getiren Balkan, kendisine ait ziynet eşyasını satarak harcadığı 5 bin TL ile işini kurduğunu söyledi. Mutfak ve hediyelik süs eşyası satan Balkan, kadınların kendi ayakları üstünde durmasının çok güzel bir duygu olduğunu ve eşinin çalışmasına rağmen gölgesinde kalmak istemediğini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2011 Cuma 14:16:01
Güncelleme :11 Şubat 2011 Cuma 14:27:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?