2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Doğu'nun talihi değişecek

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin makus talihi değişecek. Bundan herkes emin olmalıdır" dedi.


Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren ile bazı gezi ve toplantılara katılmak üzere Van'a gelen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bugün açıklanan Ortaöğretim Kurumları Sınavı'nda (OKS) 97 Türkiye birincisi olmasının memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Bu yıl 500 tam puan alan Türkiye birincilerinin sadece Van'da değil, 41 vilayette çıktığını hatırlatan Bakan Çelik, "Bu başarı eskinden büyük şehirlerde belli yerlerde olurdu. Bu yıl başarı bütün yurt safına yayılmış. Muş'tan var.
Diyarbakır'dan ve Bingöl'den var. Bu başarı adeta Anadolu'ya yayılmış. Bundan da büyük memnuniyet duyuyoruz. İnşallah bundan sonra hem fiziki altyapı, hem teknolojik altyapı, hem de işin muhtevası eğitim kalitesinin arttırılmasıyla her geçen gün daha iyi olacak diye ümit ediyorum" diye konuştu.


Bir gazetecinin, 'Hakkari bu yıl sınavda yine sonuncu olmuş. Bu Hakkari'nin kaderi mi?' şeklindeki sorusuna Bakan Çelik, "Hayır aslında bu sınavlardaki başarı düzeyi ile sosyokültürel ve sosyoekonomik gelişmişlik düzeyiyle doğru orantılıdır. İstanbul niçin birinci değil. İstanbul'da enler var. En başarılılar da İstanbul'da ama İstanbul'da çok fazla biliyorsunuz sıkıntılı olan semtlerde var. Dolayısıyla gelişmişlik düzeyiyle eğitim birbiriyle at başı gidiyor. İnşallah bunları birlikte götürürüz. Bir
taraftan önce zenginleşelim, önce ekonomiyi iyileştirelim sonra eğitime el atalım değil. Bunlar hep birlikte yürüyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin makus talihi değişecek. Bundan herkes emin olmalıdır. Sadece bu yıl Hakkari'ye 40 trilyon değerinde okul yapıyoruz. Arkadaşlar bir kere daha önce Hakkari'de okul yoktu. Onun için bunlar hepsi düzeliyor" yanıtını verdi.

..
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2008 Cumartesi 06:52:20
Güncelleme :12 Temmuz 2008 Cumartesi 06:58:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?