6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Doktorlardan 'evet' çağrısı

DOKTORLARDAN REFERANDUM İÇİN 'EVET' ÇAĞRISI

Van - Hakkari Tabip Odası, referandumda 'Evet' demenin siyasi bir partiyi desteklemek anlamına gelmediğini belirterek, bu değişikliğin nereden gelirse gelsin, kim tarafından yapılırsa yapılsın, hangi siyasi oluşum tarafından desteklenirse desteklensin, yeterli olmamasına rağmen ülke adına, özgürlükler adına, gelecek nesillerin daha iyi bir ortam hazırlamak için desteklenmesi gerektiği belirtildi.

Odanın yönetim kurulu adına yapılan yazılı açıklamada, anayasa değişiklik paketiyle alakalı yapılacak referandum için sayılı günler kaldığı belirtilerek, "Fakat halkımızın çoğunluğunun konuyla alakalı doyurucu bilgiye sahip olmadığını gözlemlemekteyiz. 12 Eylül darbesinin ardından ülke yönetimine el koyan askeri idare tarafından 1982 yılında hazırlanan mevcut Anayasa '82 Anayasası' olarak anıla geldi. Bu anayasa üzerinde onca itiraza rağmen 28 yıldır ülkenin kaderini belirlemeye devam ediyor. 27 Mayıs ve 28 Şubat gibi 12 Eylül darbesi de ülkemizde ekonomik ve siyasi özgürlüklere vurulan en büyük darbelerden biridir. Üzerinden 30 yıl geçmesine rağmen halen hesabının sorulamaması, ülkemiz ve halkımız adına büyük bir demokrasi ayıbıdır" denildi.

Referandum oylamasının siyasi amaçlı olmadığı, tamamıyla halkın sivil anayasaya geçiş sürecindeki tavrını olumlu ya da olumsuz olarak belirleme şansı tanıdığı vurgulanan açıklamada, "1982 Anayasa'sının kaderimiz olmadığı ve ülkemizin uzun yıllardır demokratik seçimlerle işbaşına gelen sivil hükümetlerce idaresine rağmen halen darbe anayasası ile idare edilmesine halkımızın tamam ya da devam tercihini kullanmasıyla ortaya çıkacak bir anayasa değişiklik süreci yaşayacağız. Buna itiraz eden ve hayır yönünde seçmenini yönlendirmek amacıyla açıklamalarda bulunan siyasi parti liderlerinin konuyu iktidara evet ya da hayır oylanması hüviyetine dönüştürmesi ile açıkçası samimi olmadıkları ve sivil anayasayı düne kadar savundukları halde bir anda çark ederek mevcut anayasaya devam kararı almalarına şahit oluyoruz. Referandumda 'Evet' demek siyasi bir partiyi desteklemek değildir. Bu değişiklik nereden gelirse gelsin, kim tarafından yapılırsa yapılsın, hangi siyasi oluşum tarafından desteklenirse desteklensin, bu değişikliğin yeterli olmamasına rağmen ülkemiz adına, özgürlükler adına, gelecek nesillerin daha iyi bir ortam hazırlamak için desteklenmelidir. Bu yüzden Van-Hakkari Tabip Odası olarak çocuklarımıza biraz daha özgür ve demokratik ortam bırakmak ve daha kardeşçe yaşanan bir ülke için tüm meslektaşlarımızı ve halkımızı referandumda 'Evet' demeye çağırıyoruz" ifadelerine yer verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2010 Pazartesi 11:21:03
Güncelleme :16 Ağustos 2010 Pazartesi 11:25:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?