5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

'Dolmuş güzergahı' gerginliği

VAN'DA 'DOLMUŞ GÜZERGAHI' GERGİNLİĞİ

Van'ın Şemsibey Mahallesi sakinleri, İl Trafik Komisyonu Başkanlığı tarafından şehir içi dolmuş taşımacılığı yapan minibüslerin mahallelerine girmemeleri için yol ortasında oturma eylemi yaptı.

Sabah saatlerinde toplanan kalabalık, yolcu taşımacılığı yapan minibüslerin geçişine izin vermedi. Grupla minibüsçülerin arasında yaşanan kısa gerginlik sonrası bir minibüsün 2 camı kırılırken, bölgeye çok sayıda polis sevk edildi. Polis, sakinleştirmeye çalıştırdığı grup arasında taşkınlık yapan bir kişiyi biber gazı sıkarak etkisiz hale getirildi. Olayın sakinleşmesiyle birlikte Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri normale dönerken, resmi ekipler ise beklemede kaldı.

Yıllardır hiçbir yetkilinin sorunlarına çözüm bulmadığı ileri süren Şemsibey Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı İshak Aydoğmuş, 10 yıldan bu yana buranın taşımacılığını kendilerinin yaptığını, ancak mahallelerinin nüfusunun artmasından dolayı başka minibüslerin de geldiğini söyledi. Burası mahalle olmadan ve az nüfuslu olduğu dönemde kampus arabaları ile şehre gidip geldiklerini ifade eden Aydoğmuş, "Mahalle sakinleri kampus minibüsleri ile şehir merkezine gidip geliyordu. Onlar da vatandaşın malzemesini yola atarak gidiyorlardı. Biz de o yükleri sırtımıza alarak kar çamur demeden 1-2 kilometre yürüyerek evlerimize getiriyorduk. Mahalle büyünce biz de kendi aramızda imece usulü araba aldık ve çalışmaya başladık. Resmi başvurularımıza rağmen bir netice alamadık. Mahalle kalabalıklaşınca belediye kampuse bir güzergah vermiş. Ondan dolayı kampus minibüsleri mahallemizin içinden geçerek yolcularımızı alıyorlar. Biz mahalleli olarak mağduruz. Bunların mağduriyetleri bir an evvel giderilmesini istiyorum" dedi.

2 Nolu Minibüsçüler ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Mahmut Çobanoğlu ise, İl Trafik Komisyonu Başkanlığı'nın aldığı karar üzerine 'M' ve 'H' plakalı araçların bu güzergahta çalışmaları yönünde karar aldığını söyledi. Çobanoğlu, "Eğer her mahalle kendi mahallesinde çalışırsa, 'M' ve 'H' plakalarının hiçbir anlamı kalmaz. Bütün sorun burada. Bizim elimizde çalışma kararımız var. Elimizdeki karar doğrultusunda bu araçların burada çalışması gerekir. Ama ne yazık ki buradakiler ne kanun biliyor, ne de nizam biliyor. Araçlarımızı taşlayıp arkadaşlarımızın kafalarını kırdılar. Böyle olmaz. Biraz da hepimizin kanunlara saygılı olmamız lazım. Kimse kanunların üstünde değil" dedi.

Konunun Belediye Başkanlığı'na iletilmesi sonucu Başkan Yardımcısı Selim Bozyiğit, her iki tarafla görüşmek üzere Selimbey Mahallesi'ne gitti.

VAN'DA 'DOLMUŞ GÜZERGAHI' GERGİNLİĞİ
VAN'DA 'DOLMUŞ GÜZERGAHI' GERGİNLİĞİ
VAN'DA 'DOLMUŞ GÜZERGAHI' GERGİNLİĞİ
VAN'DA 'DOLMUŞ GÜZERGAHI' GERGİNLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2011 Çarşamba 14:33:03
Güncelleme :6 Nisan 2011 Çarşamba 14:38:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?