5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Dolmuş seferlerine çözüm aranıyor

Van'ın Edremit İlçe Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan, İl Trafik Komisyonu kararı ile ilçe minibüslerinin şehir merkezine sokulmaması kararına ilçelerinin de dahil edilmesinin yanlış bir uygulama olduğunu, kararın geri alınması için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.


Van şehir merkezine ilçe minibüslerinin sokulmaması kararına, Edremit ilçesi ile 1688 TOKİ konutunda oturan vatandaşların tepkisi sürüyor. Daha önce Zübeyde Hanım Caddesi üzerindeki duraktan 1,5 TL ödeyerek tek araçla TOKİ konutlarına gidip dönebilen vatandaşlar, yeni uygulama ile durakların bulunduğu Erciş yolu üzerindeki Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne gitmemek için yolun yarısında inip ikinci bir araçla ayrı bir ücret ödeyerek şehir merkezine gelebiliyorlar.

Zaman kaybı ve ulaşım masrafı açısından sıkıntı içinde olan vatandaşların tepkisine Edremit Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan da katıldı. Başkan Saylan, Van Belediye Başkanlığı tarafından 4 Mart 2008 tarihinde alının ercümen kararı ile TOKİ minibüsleri için bir yol güzergahı belirlendiğini, yeni uygulama ile bunun ortadan kaldırıldığını belirtti. Alınan yeri karar önceki kendileri ile görüşülmediğini, toplantıda yer almadıklarını anlatan Başkan Abdulkerim Sayan şunları söyledi:
"Hergün yaklaşık 5 bin kişinin şehir merkezine girip çıktığı Edremit ilçesi ile diğer ilçelerin bir tutulması çok yanlış bir karardır. Diğer ilçelerden hergün sadece birkaç araç şehir merkezine gilep dönebilir, ama Edremit öyle değil. Şehir merkezine birleşmiş olan, bir mahalle konumunda olan Edremit'in bu uygulamaya dahil edilmemesi gerekiyor.

Edremit yolu üzerinde okullar, hastaneler bulunmaktadır. Karar yanlıştır ve düzeltilmesi için ilgili birimlerle görüşmelerimiz sürmektedir. Haklı olarak vatandaşlarımız bu uygulama tepki göstermektedir. Bu durum ilçemizde ve TOKİ konutlarında kalanlara ayrı bir külfet yüklemiştir. Halkımızın ulaşım masrafı yüzde 100 oranında artmıştır. Uygulamanın başladığı dünden beri çalışmalarımız sürüyor. Resmen bize ulaşım bir konu yok. İlgililerle görüşüp sorunu çözüm bulmaya çalışacağız. Bundan sonra halkın daha rahat ulaşımı için ilçe belediye olarak bazı tedbirler de düşünüyoruz."
 

İha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 13:35:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?