5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Domuz gribi şüphelisi kontrol altında

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Efeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, domuz gribi şüphesi ile hastanelerine sevk edilen Pakistan uyruklu kaçak şahsın durumuyla ilgili, "Endişe edilecek bir durum yoktur. Bu yüzden açıklama yapmayı gerekli gördüm" dedi.


Gürpınar ilçesinde jandarma tarafından sınırı kaçak yollarla geçerken yakalandıktan sonra yüksek ateş ve boğaz ağrısı şikayeti ile Van YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Pakistan uyruklu kaçak şahsın sağlık durumu ile ilgili bir basın açıklaması yapan hastanenin Efeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, hastanın domuz gribi ön tanısı ile sevk edildiği için müşahede altına alındığını kaydetti.

Şuana kadar hasta ile ilgili yaptıkları muayene sonucunda yüksek ateş tespit etmediklerini ifade eden Doç. Dr. Karahocagil, ateşi olmayan bir hasta olduğunu ve mevsimsel grip bulguları olabileceğini kaydetti. Doç. Dr. Karahocagil, "Sonuçta domuz gribine ait bulgu tespit edilmiş değildir. Herhangi bir klinik bulgusu yoktur. Riskli teması da yoktur. Sadece tedbir amaçlı olarak hastayı tutuyoruz. Bu gece boyunca bulgular açısında takibini yapacağız. Yarın Sağlık İl Müdürlüğü vasıtasıyla tüm tahlillerini Ankara'ya göndereceğiz. Sonuçlar yarın itibarıyla
Ankara'da olacak ve onun neticesine göre de davranacağız. Şuana kadar bizim tespit ettiğimiz domuz gribine ait herhangi bir bulgu yoktur. Endişe etmeye mahal yoktur. Bu yüzden açıklama yapmayı gerekli gördüm" dedi.


Hastane personelinin maske takmasının doğal olduğunu ifade eden Doç. Dr. Karahocagil, domuz gribinin çok gündemde olan bir hastalık olduğunu ve personellerine de bu konuda gerekli eğitimlerin verildiği kaydederek, "Personelimizin biraz hassas davranmış olabilir. Hassas davranmamız doğal bir durum ve Türkiye'de de bir vaka görüldüğü için bizim personelimizin bu durumdaki dikkatini gösteren bir durumdur. Bu takdir edilmesi gereken bir durumdur. Bunun abartılması, domuz gribi tanısı kesinleşti şeklinde
yorumlanması uygun değildir. Biz zaten yakın temasta maske takacağız. Ama herkesin maske takmasını gerektiren bir durum söz konusu değildir. Bu çok büyük bir ihtimalle mevsimsel bir grip tablosu olarak düşünüyorum" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 11:42:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?