5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Domuz gribi Van'a da sıçradı

DOMUZ GRİBİ VAN'A DA SIÇRADI

Van Valisi Münir Karaloğlu, kesinleşmiş raporlara göre 5 kişide domuz gribi virüsüne rastlandığını belirterek, "Korkulacak, paniklenecek herhangi bir durum söz konusu değildir. Durum tamamen kontrol altındadır. Sağlık teşkilatımız olaya hakim durumdadır" dedi.

Vali Ali Paşa Toplantı Salonu'nda düzenlenen İl Pandemi Yürütme Kurulu toplantısına başkanlık eden Van Valisi Münir Karaloğlu, toplumu galeyana getirmenin bir manasını olmadığını ancak, bir sorunun bulunduğunu ifade etti. Herkesin ortak yaşadığı sorunun bir salgın tehlikesi olduğu kaydeden Vali Karaloğlu, kamu kurumları ve toplum olarak yapılması gerekenleri zamanında ve doğru yapmaları durumundan bundan önceki salgınlarda olduğu gibi bu salgını da hasarsız olarak atlatacaklarını düşündüğünü vurguladı.

Vali Karaloğlu, "Van'da domuz gribi ile ilgili şüphelendiğimiz vakalar vardı. Alınan numuneler Ankara Hıfzısıhha Laboratuarı'na gönderildi. Maalesef bunların içinde pozitif olanlar da var. Şuan bizim kesinleşmiş 5 tane vakamız var. Bunlardan 3 tanesi iyileşti, 2 tanesinin de şu anda durumları iyidir. Tedavileri devam ediyor. Korkulacak, paniklenecek herhangi bir durum söz konusu değildirdir. Durum tamamen kontrol altındadır. Sağlık teşkilatımız olaya hakim durumdadır" dedi.

İl Sağlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliğinin çok önemli olduğunu vurgulayan Vali Karaloğlu, vakaların görüldüğü mahallelerde ise gerekli tedbirleri aldıklarını kaydetti. Şuanda Van'da okulların tatil edilmesini gerektiren bir durumun söz konusu olmadığı da altını çizen Vali Karaloğlu, Sağlık Bakanlığı tarafından Van'a gönderilecek olan 470 bin doz domuz gribi aşısını ise mecburi olmamakla birlikte hacı adayları, sağlık çalışanı, güvenlik güçleri ile diğer risk altında bulunan gruplara yapacakları anlattı.

DOMUZ GRİBİ VAN'A DA SIÇRADI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2009 Salı 17:54:04
Güncelleme :28 Ekim 2009 Çarşamba 09:33:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?