5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Domuz gribine karşı özel karışım

AKTARLARDAN DOMUZ GRİBİNE KARŞI ÖZEL KARIŞIM

Van'da domuz gribinden korunmak isteyen vatandaşlar doğal ürünlere büyük rağbet gösterirken, aktarlar hastalığa karşı özel bir karışım hazırladı.

Sağlık uzmanları ülke genelinde salgın haline gelen domuz gribine karşı çeşitli uyarılarda bulunurken, aktarlar da durumdan yararlanabilmek için harekete geçti.

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte işlerinde hareketlilik yaşandığını dile getiren Sultan Baharat Sahibi Sait Güleş, özellikle domuz gribi konusunda vatandaşların kendilerinden yardım istediğini kaydetti.

Hem vatandaşlara yardım edebilmek hem de satışları arttırabilmek için özel bir karışım hazırladıklarını söyleyen Güleş, "Sağlığı tehdit eden ve ölümlere yol açan domuz gribine karşı insanların bağışıklık sistemini güçlendirmek için bitkilerden oluşan karışım hazırladık. Kuşburnu, zencefil, ıhlamur, elma kurusu, karanfil, tarçın gibi bitkilerin bulunduğu karışımları poşetleyip müşterilerimize satıyoruz. Kendine has kokusu ve tadı ile demlendikten sonra aç veya tok karna içilebilen bu karışım, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Hastalıklara karşı vücut direncini artırıyor, göğsü yumuşatıyor. Hiçbir yan etkisi de yok" dedi.

Sait Güleş, kilosunu 15 liraya sattıkları karışıma müşterilerden yoğun talep olduğunu da sözlerine ekledi.

AKTARLARDAN DOMUZ GRİBİNE KARŞI ÖZEL KARIŞIM
İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2009 Çarşamba 11:45:05
Güncelleme :18 Kasım 2009 Çarşamba 16:32:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?