7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Dorutay içme suyuna kavuştu

2 BİN NÜFUSLU KÖY İÇME SUYUNA KAVUŞTU

Türkiye'nin ilk Köy Kent Projesi'nin uygulandığı, ancak başarıya ulaşamadığı yer olarak bilinen Van'ın Özalp ilçesine bağlı 2 bin 260 nüfuslu Dorutay Köyü, içme suyu şebekesine yeniden kavuştu.

Dönemin Başbakanı Bülent Ecevit tarafından Köy-Kent Projesi uygulama alanı olarak belirlenen ve bu yüzden alt yapısı tamamlanarak içme suyu şebekesine kavuşturulan Dorutay Köyü, 10 yıl önce su kaynağının yetersiz kalması yüzünden eski sisteme geri dönmüştü. Köy ortasında bulunan çeşmelerden evlerinin su ihtiyacını karşılayan köylüler, yaklaşık 16 kilometre uzaklıktaki Çaldıran ilçesine bağlı Yukarı Sağmalı Köyü yakınında bulunan su kaynağının, 16 günlük bir çalışmanın ardından borularla köy merkezine ulaştırılması ile büyük bir çileden kurtarılmış oldu.

Köyün yeniden içme suyu şebekesine kavuşması sebebiyle düzenlenen törene, Özalp Kaymakamı Şener Çağlar, Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz, Sağmalı Beldesi Belediye Başkanı Zeki Erbulun, İl Genel Meclis üyeleri ile köylü vatandaşlar katıldı. Burada bir konuşma yapan Kaymakam Çağlar, yeni su kaynağının köye kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Ardından vana açılarak su kaynağı içme suyu şebekesine kesilen kurdelenin ardından bağlandı. Bu arada köy merkezindeki su deposuna da gidilerek durumu gözden geçirildi. Kaymakam Çağlar, su deposunun kötü bir halde olduğunu ve en kısa sürede elden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Daha sonra Köy Muhtarı Salih Cihat'a gösterdiği başarılı çalışmalarından dolayı Kaymakam Çağlar tarafından teşekkür belgesi verildi. Tören, verilen ikramın ardından son buldu.

2 BİN NÜFUSLU KÖY İÇME SUYUNA KAVUŞTU
2 BİN NÜFUSLU KÖY İÇME SUYUNA KAVUŞTU

 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2010 Çarşamba 15:26:01
Güncelleme :20 Ekim 2010 Çarşamba 15:32:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan saylik IP: 88.236.167.xxx Tarih : 30.12.2010 19:16:09

köyümüze önemli olan bu kaynağın sağliyan ve emek gösteren herkese teşekür ederim