3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

DSİ çalışanlarının promosyon tepkisi

Van Devlet Su İşleri (DSİ) 17. Bölge Müdürlüğü çalışanları, banka tarafından verilen promosyonların kendilerine dağıtılmaması veya personel ihtiyaçları için kullanılmamasını eleştirdiler.

DSİ 17. Bölge Müdürlüğü'nün hizmet binası önünde bir araya gelen çalışanlar adına Enerji Sanayi Madde Kamu Emekçileri Derneği (ESM) Van Şube Başkanı Mecit Sargut basın açıklaması yaptı.

Kamu kurum ve kuruluşları ile bankalar arasında aylık ve ücret ödeme protokolleri yapıldığını ve bu protokoller uyarınca çalışanlar lehine bir miktar promosyon parası alındığını ifade eden Sargut "Söz konusu promosyon paralarının dağıtılmasını düzenleyen 2007/21 sayılı Başbakanlık Genelgesi'nin uyulması gereken hususlarının 4. maddesinde 'Yapılan protokoller uyarınca banka tarafından verilecek promosyon miktarının tamamının personele dağıtılması genel ilke olarak benimsenmekle birlikte…' denilmektedir. Diğer taraftan Başbakanlık genelgesinde, açıkça belirtilen bu ilke kararının dışına çıkan uygulayıcılar olursa da '1/3'ü geçmemek üzere alıkonulan paralar yine birim personelinin ihtiyaçları doğrultusunda harcanabileceği belirtilmesine rağmen yapılan uygulama bu şekilde gerçekleşmiyor" dedi.

Alınan promosyon paralarının çalışanları ilgilendirmeyen işlerde kullanıldığını iddia eden ESM Van Şube Başkanı Mecit Sargut "Bir personelin odasındaki mobilyaların değiştirilmesi sadece yararlanan personelin ihtiyacıdır. Spor tesisi, konferans salonu onarımı gibi işler tüm personel için ortaklaştırılmış ihtiyaçlar değildir. Kimi çalışan arkadaşımız spor tesisinin nerede olduğunu, konferans salonunun ne anlama geldiğini bilmemektedir. Böylesi bir uyguluma Malazgirt'teki, Erciş'teki, Bulanık'taki, Muş'taki, ya da Hakkari'deki arkadaşlarımız için hakaret boyutlarını aşan bir uygulama olur" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 19:14:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?