5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

DSİ'den çiftçiye destek

Devlet Su İşleri 17. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, 2003 yılından itibaren Modern Sulama Sistemine Geçiş Projesi'nin tam hızla faaliyete geçtiğini dile getirerek, "Tarım Bakanlığımızın vermiş olduğu desteklerden faydalanarak boru sulamaya geçmek isteyen ve bu sulamaları yerinde görmek isteyen çiftçilerimizin buna tanık olmaları için onlara araçları bizzat ben tahsis edeceğim" dedi.

Damıtma sistemi ile sulama çalışmaları ve sulama bilinci konusundaki eğitimler hakkında İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Mahmut Dündar, 2003 yılından itibaren Modern Sulama Sistemine Geçiş Projesi'nin tam hızla faaliyete geçtiğini belirtti. Bu kapsamda o tarihte ihalesi yapılan bütün sulamaların ihalelerinin Modern Sulama Sistemine Geçiş Projesi'nin kapsamında projelendirildiğini ifade eden Dündar, suyun bugün olduğu gibi geleceğinde en büyük değeri olduğunu kaydetti. Suyun petrol gibi bir çok madenden değerli olduğunu anlatan Dündar, "Dolayısıyla DSİ olarak biz de suyu vatandaşımızın hizmetine sunan ve bunu yararlı hale getiren bir kurum olarak, bu noktada gerekli olan suyu daha optimum şekilde kullanılması ve daha fazla alanı sulamak amacıyla Modern Sulama Sistemine Geçiş Projesi'ne start verdik. Biz bu projenin gezilip görülmesi ve örnek alınması açısından arkadaşlarımızla yapmış olduğumuz istişare toplantılarımızda karar aldık. Sulama birliklerimiz ve arzu eden çiftçilerimizi, şebekeden sulama yapmak veya Tarım Bakanlığımızın vermiş olduğu desteklerden faydalanıp boru sulamaya geçmek isteyenlerin bu anlamda bilgi edinmeleri, yerinde görmeleri ve bizzat tanık olmaları için araçlarını biz temin edeceğiz. Onların taşınmasını sağlamak suretiyle bu modern sulama sistemlerinin görülmelerini istiyoruz. Sulamalardaki modern sulama şebekelerini ve sulama tekniklerini yerinde görmelerini istiyoruz. Bu tür çalışmalar yürütüyoruz" dedi.

Suyun verimli kullanılması noktasında bir bilincin yaygınlaşmasının önemine değinen ve bu sorumluluğun küçük yaşlarda kazandırılması gerektiğini de sözlerine ekleyen Mahmut Dündar şöyle konuştu;
"Su tüketimine yönelik özellikle okullarda verilen eğitimlerde içme sularının daha rahat bir şekilde kullanılması, ihtiyaç olmadığı taktirde bunların kısılması, heba edilmemesi için bir eğitim çalışmasının yapılması aslında devlet politikası haline gelmesi lazım. Bölge olarak tabi biz bu sene içerisinde her yıl yapılan Dünya Su Günü toplantılarımızda bu konulara dikkat çekiyoruz. Öğrencilerimizi getirip bizim hazırlayacağımız su günü etkinlerine katıyoruz. Özellikle öğrenciler arasında resim ve kompozisyon yarışmaları düzenliyoruz. Bu konuyu tüm okullarımıza bildirdik. Kompozisyon ve resim yarışmalarına katılarak dereceye giren öğrencilere bölge müdürlüğümüz bazında teşvik babında ödüllendiriliyorlar. Ayrıca bu seçilen ödüller DSİ Genel Müdürlüğümüze gönderilmek suretiyle bir de Türkiye genelinde değerlendirmeye tabi tutulacak. Bu değerlendirme neticesinde de çıkan eserler kamuoyuna duyurulacak. Biz DSİ olarak okul çağlarında su ile ilgili bilgilerin daha fazla yaygınlaştırılması düşüncesindeyiz. Bu gibi ciddi konular ne kadar anlatırsa o kadar önem kazanır."

iha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 18:21:14
Güncelleme :16 Ocak 2009 Cuma 18:52:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?