5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

DSİ'den okula 2 bin 730 kitap

DSİ’DEN İLKÖĞRETİM OKULUNA 2 BİN 730 KİTAP

Devlet Su İşleri (DSİ) 17. Bölge Müdürlüğü, Van Valiliği’nin başlatmış olduğu “Kardeş Kurum-Okul” kampanyası kapsamında İsmail Hakkı Tonguç İlköğretim Okulu'na 2 bin 730 adet kitap bağışladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, Okul Müdürü Erhan İvelik, DSİ 17. Bölge Müdür yardımcıları, şube müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı kitap teslim töreninde bir konuşma yapan DSİ Bölge Müdürü Mahmut Dündar, amaçlarının kurum olarak eğitime katkı sunmak olduğunu söyledi. Başarılı olmanın okumaktan geçtiğine inandıklarını ifade eden Dündar, "Okulumuza, birinci kademe öğrencileri için 52 farklı kaynaktan her sınıf için 30 kitap bağışladık. Yine ikinci kademe olan 6, 7 ve 8'inci sınıflar için de 13 farklı kaynaktan çok sayıda kitabı okul idaremize teslim ettik. Ayrıca okulumuza 5 teknoloji sınıfı da kazandırdık" dedi.

Mahmut Dündar, yarının anne ve babaları olacak çocukların eğitiminin çok önemli olduğunu belirtti. Türkiye'nin geleceğine yön vereceklerin bu çocuklar arasında çıkacağını kaydeden Dündür, "Unutmamak gerekir ki ağaç yaşken eğilir. Bugün nasıl yetiştirdikse yarın da öyle kalacaklardır. Bu konuda özellikle öğretmenlerimize ve herkese büyük işi düşüyor" şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır ise, DSİ'nin bu davranışının kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, kurumun dertlerine ortak olduğunu söyledi. Sayılır, önemli olanın insan zihniyetini eğitmek olduğunu ifade ederek, "Onun için kitap bağışlarını çok anlamlı buluyor ve hayırlara vesile olacağına inanıyorum. Okulumuz, öğretmen ve öğrencilerimiz adına DSİ kurumuna çok teşekkür ediyorum. Kardeş kurum dediğiniz böyle olur" şeklinde konuştu.

Daha sonra DSİ Bölge Müdürü Mahmut Dündar ile Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, kitap kolilerini açarak öğrencilere kitap dağıttı. Aldıkları kitaplar için çok sevindiklerini dile getiren çocuklar ise, DSİ yetkililerine teşekkür etti.

Mahmut Dündar, bahar ayının gelmesi ile okulda çevre düzenlemesi de yapacaklarını ifade ederek, her zaman öğrencilerin yanında olacaklarını sözlerine ekledi.

DSİ’DEN İLKÖĞRETİM OKULUNA 2 BİN 730 KİTAP
DSİ’DEN İLKÖĞRETİM OKULUNA 2 BİN 730 KİTAP
İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2009 Salı 15:18:01
Güncelleme :22 Aralık 2009 Salı 15:29:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?