6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

DSP, Van'da Akbaş'a emanet

Demokratik Sol Parti (DSP) Van İl Başkanı Cahit Akbaş, Türkiye’de siyasi otorite boşluğunun olduğunu iddia ederek, ülkedeki bu boşluğu DSP’nin dolduracağını öne sürdü.

DSP Van İl Başkanlığı Olağanüstü Kongresi özel bir cafede yapıldı. Kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından ardından kürsüye gelen İl Başkanı Cahit Akbaş’ın konuşmasıyla devam etti. Konuşmasında Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve AKP Van milletvekillerini proje üretmemekle suçlayan Akbaş, AKP hükümetine de ağır eleştirilerde bulundu.

 Türkiye’de siyasi otorite boşluğu olduğunu iddia eden Akbaş, "Neden Milli Eğitim Bakanımız Hüseyin Çelik ve milletvekillerimiz biraraya gelerek proje hazırlamıyorlar. Çünkü kendi içlerinde barışık değiller. Acaba iktidarın nimetleri mi bunlara engel oluyor. Çıkar ilişkileri mi ön plana çıkıyor. Sebep ne olursa olsun hizmet onların asli görevidir. Türkiye’de siyasi bir otorite boşluğu vardır. AKP hükümetinin bu işi götüremeyeceği anlaşılmıştır. CHP asla muhalefet yapamamıştır. Türkiye’deki siyasi boşluğu, ancak DSP dolduracaktır. DSP olarak söz veriyoruz. Örgütümüz kişisel ihtiraslardan uzak, dayatmalara boyun eğmeden ahlak ve özveriye dayalı çalışarak, halkın tek umudu olan DSP’yi, Türkiye’nin birinci partisi yapma mücadelesinde demokratik sol kültüründen taviz vermeden katkıda bulunacağız" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından seçimlere geçildi. 135 delegenin oy kullandığı seçimlerde 121 geçerli oyun tamamını alan Cahit Akbaş, tekrar DSP Van İl Başkanlığı’na seçildi. Seçimlerde DSP Van İl Başkanlığı Yönetim Kurulu asil üyeliğine ise Seyfettin Koçak, Selman Elgün, İlhan Aslan, Uğur Demiroğlu, H. Feridun Özgökçe, Emine Özçakmaz, Aynur Dışarı, Şahabettin Ayhan, Metin Orakcı, Ferit Kantarcıoğlu, Ali Yeşiltaş, Özgür Düz, Şerif Ergintürk ve Necip Yıldırımvuran getirildi.

van
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2004 Pazartesi 09:44:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?